סגן הנשיא ודיקן למחקר ופיתוח באוניברסיטה, פרופ' רז ילינק, בירך את שלושת הזוכים וציין: "פרסי ERC לשלושה חברי סגל צעירים מהפקולטות למדעי הטבע ומדעי הבריאות משקפים את שאיפתנו למצוינות מדעית ואת הדגש שהאוניברסיטה שמה על גיוס חברי סגל מובילים באיכות גבוהה".
מענקי ה-ERC מוענקים למדענים יצירתיים, מצטיינים ופורצי דרך עם ניסיון קריירה אקדמית מבטיחה. האיחוד האירופי חילק 677 מיליון אירו ושיעור הקבלה למענק עמד על 13%.
הזוכים: ד"ר קלים אפרמנקו מהמחלקה למדעי המחשב; פרופ' עידן הוד מהמחלקה לכימיה; ד"ר בנימין רוזנטל מהמחלקה למיקרוביולוגיה, אימונולוגיה וגנטיקה
ד"ר בנימין רוזנטל, חבר במחלקה למיקרוביולוגיה, אימונולוגיה וגנטיקה ע"ש שרגא סגל, הפקולטה למדעי הבריאות
ביוגרפיה: ד"ר בנימין רוזנטל נולד בקאלינינגרד בברית המועצות לשעבר. הוא ומשפחתו עלו לישראל בגיל 9. הוא גדל בעמק הערבה הדרומי בקיבוץ קטורה שמחוץ לאילת. ד"ר רוזנטל הוא כישרון ביתי - כל שלושת התארים שלו הם מ-BGU, מהפקולטות למדעי הטבע ומדעי הבריאות.
הוא סיים מחקר פוסט-דוקטורט במכון לתאי גזע באוניברסיטת סטנפורד ובתחנה הימית של הופקינס. הוא זוכה פרס וולף, פרס הרקטור, מלגת רוטשילד, פרס הצטיינות במחקר ביו-רפואי, פרס הדיקן, HFSP, מקום ראשון הוענק על עבודה מדעית מצוינת מטעם החברה הישראלית לאימונולוגיה, ופרס יעקב טל.
המעבדה שלו ממוקמת במרכז המחקר החדש של BGU לרפואה רגנרטיבית ותאי גזע (RMSC).

הצעת המחקר: אלמוגי השונית הם היסוד של מערכות אקולוגיות המארחות חלק גדול מהמגוון הביולוגי של האוקיאנוס, מה שהופך אותן למרכיב משמעותי בכלכלות ובקהילות ברחבי העולם. הם נתונים לאיום חמור מצד גורמי לחץ אנתרופוגניים, במיוחד התחממות כדור הארץ. חלקים מסוימים באוקיאנוסים העולמיים כבר איבדו את רוב האלמוגים שלהם.
המאמצים למתן את הנזק מתוודעים ממחקר על הבנה והעברת גנוטיפים גמישים המתרחשים באופן טבעי. יש לכך הקבלה ישירה ברפואה; טיפול באמצעות תאים או גנים, אשר מושתת על יכולת לבודד ולאחר מכן להשתיל תאי אב / גזע. טכנולוגיה זו אינה קיימת עבור אף מיני אלמוגים.
בתוכנית מחקר זו נפתח כלים חזקים לבידוד, אפיון והשתלה של תאי אב אלמוגים. הכלים יהיו מינים שאינם ספציפיים, ולכן ישימים באופן נרחב.
לטכנולוגיה זו תהיה השפעה על מחקר בסיסי ויישומי. בגלל היישום הרחב, הוא יהפוך לכלי יקר ערך עבור חוקרים המחפשים ביולוגיה מלאה יותר של תאים במינים חסרי חוליות לא קלאסיים. היכולת לבודד, לתפעל ולהחליף תאי אבות במינים מגוונים יסייע במאמצים להבין כיצד תוכניות ההתפתחות הבונות או מחדשות אורגניזם מתפקדות ומשתנות במהלך האבולוציה. היכולת להעביר תאים קדומים מאלמוגים עמידים ללחץ לרגיש, תסייע בהבנת המנגנונים השולטים בסובלנות מתח. בעזרת מחקר זה, ובאמצעות הכלים שפותחו כאן, יתכן ויהיה אפשר להעניק חוסן בטבע.