24 דצמ' 2015

ד"ר אורלי וויינשטיין, חברת סגל הפקולטה,  מונתה בימים אילו לראש חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים במשרד הבריאות. במסגרת תפקידה החדש , ויינשטין תעסוק ותתמקד בניהול מרכזי של בתי החולים הממשלתיים הכוללים את  הכלליים, הפסיכיאטריים והגריאטריים וכן  תחזק ותפתח  את מערך המרכזים הרפואיים.  החטיבה, שהוקמה לאחרונה במשרד הבריאות, תאפשר הפרדה מבנית בין "כובעיו" של משרד הבריאות כרגולטור וכבעלים של בתי החולים הממשלתיים וכן תקדם את בתי החולים הממשלתיים למתן שירות זמין ומיטבי לתושבי ישראל.

ויינשטיין, מומחית ברפואת עיניים , ובוגרת תואר שני במחלקה לניהול מערכות בריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב,  כיהנה  ב- 4 השנים האחרונות כסגנית מנהל המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה, בו הייתה אחראית בין היתר על החטיבה הכירורגית ועל מערך האיכות וחברה ביחידה לניהול סיכונים.

בעבר עסקה במגוון תפקידי ניהול ופיקוד בחיל הרפואה, מרביתם באזור הדרום. בתפקידה האחרון בצבא שימשה כמפקדת מתקן רפואה אזורי (מרפ"א) דרום, בדרגת סא"ל. בין יתר תפקידיה , ראש היחידה לניהול סיכונים בסורוקה, יועצת רפואית למנכ"ל משרד הבריאות, מפקדת מתקן רפואה דרום בצה"ל, יו"ר וועדת ההתמחות בסורוקה, חברה בוועדה מטעם משרד הבריאות לנושא מחשוב הרשומה הרפואית. בנוסף , ויינשטיין הינה זוכת פרס מנכ"ל משרד הבריאות בלוגיסטיקה רפואית.

בדבריה, "יש לי מחוייבות גדולה לאזרחי הנגב  בפרט ולתושבי המדינה בכלל. בתי החולים הינם העוגן המרכזי בשירותי בריאות ועלינו להמשיך ולעשות הכל כדי שיהיו ראויים לתושבי המדינה.  המקצועיות והמסירות של  הצוותים בבית החולים , העובדים בתנאים קשים ולעיתים בלתי אפשריים, ידועות וראויות  להערצה. יחד עם זאת, הנהלות בית החולים וכן צוותם מחוייבים לשמירה על מקצועיותם ורווחתם וכן למתן שירות רפואי ואיכותי ".