​לימודים ומחקר מרתקים בחזית המדע והטכנולוגיה: להבין את המערכת המורכבת והמסקרנת ביותר ביקום


המחלקה למדעי הקוגיציה והמוח באוניברסיטת בן-גוריון בנגב
 שמה לה למטרה להביא לקידום מדעי המוח, החל מההבנה הבסיסית של המנגנונים בהם משתמש איבר זה, וכלה דרך מציאת טיפולים לבעיות רפואיות במערכת העצבים, וכלה ביישומים טכנולוגיים המבוססים על הבנה של מערכת העצבים.  

תחום מדעי המוח היה בין הראשונים להבין את החשיבות של שיתופי פעולה בין תחומיים לצורך פתרון בעיות סבוכות. לכן הרבה מהתובנות במדעי המוח נוצרו בשיתוף פעולה בין פיזיקאים, מתמטיקאים, ביולוגים, מדעני מחשב ופסיכולוגים. באוניברסיטה תורגמה הגישה הבין-תחומית לתוכניות לימוד בין-מחלקתיות המקנות לסטודנטים רקע מגוון, ומכשירות אותם להתמודד עם ההיבטים השונים של התחום.​​

מה אנחנו​​​ חוקרים?

כל החוקרים בתחום מדעי המוח נפגשים ומקיימים פעילויות משותפות 
תחת הגג של מרכז זלוטובסקי למדעי העצב.  ​​​​​

למה ללמוד אצלנו?

  1. הקמפוס צמוד לבית החולים סורוקה. הקירבה נותנת יתרון משמעותי במחקר הדורש שיתוף פעולה עם חוקרים בבית הספר לרפואה או שימוש במתקנים שלו כגון מכשירי הדימות (fMRI) המתקדמים. 
  2. בקמפוס אחד מרוכזים כל החוקרים וכל התחומים, מהנדסה ועד פילוסופיה, דבר המאפשר שיתופי פעולה מגוונים והחלפת דעות ורעיונות.
  3. המחלקה למדעי הקוגניציה והמוח מאפשרת בחירת קורסים והשלמות באופן גמיש ומותאם אישית.
  4. פרויקט חדשני של המחלקה למוח וקוגניציה מאפשר לסטודנטים נבחרים התנסות בתעשייה או בחברות ציבוריות כהכנה לעולם המקצועי.​


אפשרוי​ות תעסוקה:


הבוגרות והבוגרים שלנו הם בעלי הכשרה והבנה רחבה במדעי המוח ומשתלבים בעיסוקים מגוונים ממחקר אקדמי במוסדות מובילים כאוניברסיטת דיוק, המכון הטכנולוגי של ניו ג'רסי, האוניברסיטה העברית, UCL, וחברות הייטק מובילות כמו Applied Materials, אלביט, Cell Cure Neuroscience, Insuline Medical ועוד. ​​​