​​התוכנית הבין־לאומית ללימודי ישראל ע"ש וודמן ושלר​ (The Woodman-Scheller Israel Studies International M.A Program ) מוצעת במכון בן-גוריון לחקר יש​רא​ל והציונות​, בקריית האוניברסיטה בשדה-בוקר, והלימודים הם בשפה האנגלית. 

מכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות​ שבאוניברסיטת בן-גוריון בנגב עוסק בלימוד, תיעוד וחקר ההיסטוריה, ההגות, הפוליטיקה, התרבות, החברה והמרחב הגיאוגרפי של ישראל והתנועה הציונית בהיבטים רב־תחומיים, ומחויב לטיפוח חקר פועלו של דוד בן-גוריון, ראש ממשלתה הראשון של מדינת ישראל.​

במכון, השוכן בקריית האוניברסיטה בשדה בוקר, 15 חברי סגל אקדמי החוקרים מניפה מגוונת של היבטים בתולדות ישראל והוא משמש אכסניה לתלמידי מחקר מתקדמים לתואר שלישי ובתר־דוקטורנטים מהארץ ומהעולם.

​התוכנית מתמקדת בחקר מדינת ישראל כתופעה פוליטית, חברתית ותרבותית המעוגנת בהקשרים הרחבים של ההיסטוריה היהודית המודרנית והמרחב המזרח תיכוני. 

למה​ ללמוד אצלנו:


 »
 תשתית מחקר ייחודית: המכון מחזיק את ארכיונו של דוד בן-גוריון, כמו גם אוספים נוספים אחרים ומאפשר גישה חופשית למקורות ראשוניים שקיימים רק אצלנו. 

 » בלי דאגות כלכליות: מלגות מחקר, מלגות קיום ואפשרות לעבוד בארכיון.

 » להרחיב את ארגז הכלים שלכם: תלמידי המכון מוזמנים לעבוד בארכיון דוד בן-גוריון ולהרחיב בכך המיומנויות המחקריות שלהם. 

 » ריכוז יוצא מן הכלל, במקום אחד, של חברי סגל המתמקדים במחקריהם במדינת ישראל, מנקודות מבט מגוונות, רב-תחומיות, ויוצרים יחדיו קהילה אקדמית עוטפת.

 » המיקום של מדרשת בן-גוריון, בתוספת הנוכחות הבין-לאומית הבולטת הופכת את המגורים במקום לחווייה ייחודית בפני עצמה. בתוכנית מועסק רכז חברתי שדואג להפוך את הסטודנטים לקהילה תוססת ומחבקת, הנטועה בלב טבע עוצר נשימה.​



​מטרות התוכנית:

  1. הקניית ידע מעמיק ורב־תחומי על התהליכים המלווים את הקמתה והתפתחותה של מדינת ישראל משלהי המאה הי”ט ועד ימינו אנו.
  2.  לאפשר לסטונדטים התנסות מחקרית בלתי אמצעית, ביקורתית ועצמאית על יסוד סביבת הלימודים הייחודית במכון בן-גוריון ובכללה ארכיונים, אוספי תיעוד בעל פה וספרייה אקדמית שזהו תחום התמחותה.
  3. לעודד ולהכשיר את דור החוקרים והמומחים העתידי של לימודי מדינת ישראל מתוך כוונה שישתלבו בעולם האקדמי ברחבי העולם ויתרמו להבנת ישראל כתופעה מורכבת ורבת־פנים.
  4.  להכשיר אנשי מקצוע שישתלבו בתפקידי ייצוג, ניהול וחינוך במגזר הציבורי ובמגזר השלישי, במשרות דיפלומטיות ובארגוני העולם היהודי. ​​​

מסל​ולי לימוד:


1) מסלול מחקרי עם תזה (28 נק"ז + 8 נק"ז תזה)

2) מסלול כללי ללא תזה (36 נק"ז)

 »​ הלימודים מתקיימים בשפה האנגלית למשך שנתיים. כל הקורסים בתוכנית הם סמסטריאליים.

 »​ סיורים - במסגרת התואר מתקיימים 4 סיורים (1 לסמסטר)

 »​ התמחות - אפשרות להתמחות בארכיון בן-גוריון.​​​