מצטרפים למהפכה הספרותית
 
תוכנית חדשה, יחידה מסוגה בארץ ובעולם, שמוקדה הוא לימודי הספר, האובייקט של מדעי הרוח, על רקע מכלול התנאים המסוימים של ייצורו, מעונו ודרכי הפצתו.

במהלך תקופת הלימודים - שני  ימים בשבוע (שלישי ורביעי) במשך שנתיים- ייפגשו הסטודנטים עם סוכני מפתח בתחום: חוקרים, עורכים, מו"לים, סופרים, מעצבים, אנשי שיווק, חוקרי אפליקציות מחשב וכו'.

למגמה למו"לות שתי מטרות מרכזיות: להפוך את לימודי הספר לתחום מחקר משמעותי, ולהכשיר קאדר חדש של עובדים, מקצועיים, מיומנים ורחבי אופקים לתעשיית המול"ות בישראל.

המגמה למו"לות מעמידה במרכז עניינה את מקצוע לימודי הספר על כל היבטיו העיוניים והמעשיים. במסגרת מגמה זאת יעסקו התלמידים בספר כמוצר מסחרי וכסוכן תרבותי ,על רקע התנאים המסוימים של כתיבתו, הפקתו, הפצתו והתקבלותו. הלימודים כוללים גם הקניית כלים פרקטיים להוצאת ספר, מתוך מחשבה על העתיד והצגתן של טכנולוגיות מתקדמות להפצת טקסטים. טובי החוקרים באקדמיה ובעלי המקצוע המעולים ביותר בתחום המו"לות והמו"סות - סופרים, מנכ"לים של הוצאות ספרים, עורכים, עורכים לשוניים, מתרגמים, מנהלי שיווק, אנשי יחסי ציבור, גרפיקאים, בעלי רשתות חנויות ספרים וכיו"ב- יחלקו עם הסטודנטים את הידע שלהם, ניסיונם ותפיסות עולמם.

סגל התכנית:
ראש המגמה הינו פרופ' יגאל שוורץ, ראש החוג לספרות עברית, ראש מכון "הקשרים" ועורך בכיר בהוצאת כינרת זמורה ביתן, את המגמה מנהלת תמי ישראלי, בוגרת מכון מנדל, לשעבר נספחת לענייני תרבות בשגרירות ישראל בלונדון, לקטורית ועורכת . בין המרצים: פרופ' חיים באר, סופר ועורך ; ירון סדן, יו"ר התאחדות המו"לים; יהונתן נדב (חיליק), מקים ומנהל הוצאת חרגול; נילי כהן, ראש המכון לתרגום ספרות עברית; שמעון אדף, סופר ועורך ;שרי גוטמן מקימה ועורכת ראשית של הוצאת אחוזת בית ; עידן צבעוני ,מקים ומנהל שותף בהוצאת רסלינג; אמרי זרטל, מעצב גרפי; עירית אלקבץ, אשת יחסי ציבור; ועוד רבים וטובים אחרים.

התכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון במדעי הרוח ובתחומים אקדמאיים אחרים, המעוניינים לשלב בתחום לימודי הספרות גם נקודת מבט תרבותית רחבה בעלת אפיק יישומי. בשנת הלימודים השנייה יתנסו הסטודנטים בעבודה מעשית בשדה המו"לות בישראל. בסיום התואר יישם התלמיד את לימודיו במסגרת פרויקט סיום ושתי בחינות גמר.

לפרטים ומידע נוסף במזכירות המחלקה: 08-6461132.