$$News and Reports$$

26 ינו' 2025

המחלקה לריפוי בעיסוק, בראשותה של יפה לבנון,  אירחה לאחרונה קורס ייחודי לשיקום הגף העליון, אשר זכה להיענות רחבה עם השתתפותם של 100 מרפאים ומרפאות בעיסוק  מכל רחבי הארץ.

 

הקורס, בהנחייתה של  ד"ר אביבה וולף, בעלת מוניטין בינלאומי וחלוצה בשיקום ידיים מבית החולים Hospital for Special Surgery (HSS) בניו יורק, ארה"ב, שילב הרצאות תיאורטיות מעמיקות לצד סדנאות מעשיות אינטנסיביות להתאמת סדים.

 

במהלך הקורס, רכשו המשתתפים ידע מתקדם בטכניקות חדשניות לשיקום תנועה, תחושה וחוזק בגפה הפגועה, לצד מיומנויות לבניית סדים מותאמים אישית המשפרים את תפקוד המטופלים בחיי היומיום. העלייה במספר הפציעות בקרב חיילים ואזרחים בישראל, מאז מלחמת החרבות,  הפכה את שיקום הגף העליון לצורך דחוף המצריך  התמקצעות וידע עדכני וקורס זה חיזק את המרפאות בעיסוק העוסקות בתחום בכל הארץ ובמיוחד בדרום.

 

ד"ר יפה לבנון, ראשת המחלקה ציינה: "זהו צעד משמעותי לקידום שיקום הגף העליון בישראל ובדרום במיוחד. הקורס לא רק העניק למשתתפים ידע וכלים מעשיים, אלא גם חיזק את הקהילה המקצועית והעלה את המודעות לחשיבות התחום".

 

המחלקה לריפוי בעיסוק באוניברסיטת בן-גוריון הוקמה בשנת הלימודים תשפ"ד במטרה לתת מענה למחסור באנשי מקצוע בדרום. המחלקה שואפת להכשיר את הדור הבא של מטפלים ברמה הגבוהה ביותר, ולהפוך למוקד ידע והכשרה לאנשי המקצוע באזור.

קורס זה מהווה צעד חשוב נוסף בהפיכת המחלקה למובילה בתחום השיקום. ​

דר" אביבה וולף ודר" יפה לבנון 

דר' אביבה וולף ודר' יפה לבנון