​​​​

המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן גוריון צמחה כתוכנית למדעי המחשב במחלקה למתמטיקה, והפכה מחלקה עצמאית בשנת 2000. היא בין המחלקות הצעירות באוניברסיטה וקצב צמיחתה הוא המהיר ביותר - עם מעל ל-1500 תלמידיה ולמעלה מ- 40 אנשי הסגל, היא מהווה כיום את המחלקה הגדולה באוניברסיטה, ומשפיעה על צמיחת האוניברסיטה כולה במחקר ובהוראה. המחלקה עוסקת במחקר הנפרש על פני כל תחומי מדעי המחשב וזוכה להערכה בינלאומית על פועלה המחקרית. אנו גאים באווירת המחקר התוססת, במעבדות החדשניות ובאווירה החברית השוררת במחלקתנו.

המחלקה מציעה את כל מגוון התארים - בוגר, מוסמך ודוקטור לפילוסופיה, במספר תוכניות שונות. במסגרת תואר ראשון אנו מציעים התמחויות שונות, כגון: ביואינפורמטיקה, מדעי הנתונים, בינה מלאכותית, הנדסת תוכנה (בשיתוף עם המחלקה להנדסת מערכות מידע) ועוד, וכן תארים משולבים עם מתמטיקה, פיסיקה, הנדסת חשמל ומחשבים, כימיה, גאולוגיה, מדעי המוח ועוד. במסגרת תואר מוסמך אנו מציעים מסלול כללי וכן מספר מגמות לימוד, ביניהן: ביולוגיה חישובית, אבטחת סייבר, אינטליגנציה מלאכותית ומערכות אוטונומיות ועוד. כל תוכניות הלימוד במחלקה משלבות ביסוס תאורטי עם חשיפה ליישומים מעשיים. כתוצאה מכך, בוגרינו מאד מוערכים בתעשיה ובאוניברסיטאות מובילות בעולם.

במחלקה קבוצות מחקר חזקות בתאוריה של מדעי המחשב, אינטליגנציה מלאכותית, חישוב מדעי, ראייה חישובית, רשתות, תקשורת ומערכות מבוזרות, קריפטוגרפיה, אבטחת המרחב המקוון, ועוד. בעוד שמחקר בסיסי ויישומי הוא בראש מעייניה של כל קבוצת מחקר, המחלקה מתייחסת ברצינות לתפקידה בהובלת פיתוח הנגב על ידי שיתוף פעולה עם סקטור ההי-טק בבאר שבע. עם הגידול בפארק התעשייתיות המתקדמות ומעבר יחידות טכנולוגיה עילית לאזור, אנו צופים גם גידול במספר שיתופי הפעולה לחזוק פעילות המחקר של חוקרי המחלקה.

המחלקה למדעי המחשב ממוקמת בבנין אלון לטכנולוגיה עילית (בנין 37), שאליו עברה בשנת 2006. בשל הגידול המסיבי במחלקה ישנה תוכנית לעבור לבניין חדש וייעודי בקמפוס הצפוני, אשר צפויה לצאת על הפועל בשנת 2022.