$$Events$$

-13:30

חדר 348, בניין  72

מירב אלוש לברון

בין זיכרון והתנגדות למשמעות ושייכות: מגמות ותמורות בייצוג עצמי מזרחי בקולנוע הישראלי

תקציר:

מירב אלוש לברון מלמדת בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב. עבודותיה מתמקדות במופעים של הזהות הישראלית, המזרחית והיהודית בקולנוע עלילתי ותיעודי ובטלוויזיה המסחרית והציבורית. בעיסוקה המחקרי מציבה זרקור רעיוני ותיאורטי על מושגים כמו אובדן ומלנכוליה, מקום, בית ומרחב, זיכרון ועדות, גאולה ומשמעות. ספרה הראשון: "לנגד עיניים מזרחיות – זהות וייצוג עצמי בקולנוע תיעודי ישראלי," העוסק ביצירה הדוקומנטארית של בני ובנות הדור השני והשלישי להגירה המזרחית, עתיד לצאת לאור בקרוב בהוצאת עם עובד ואוניברסיטת תל-אביב. מירב היא גם פעילה חברתית ופמיניסטית. בעבר שימשה כרגולטורית של ערוצי הטלוויזיה המסחריים מטעם הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו. פעילה למען בית רות- כפר לנערות בסיכון ופובליציסטית.

פוסטר הסמינר בפורמט PDF