חטיבה זו כוללת מגוון עשיר של קורסים העוסקים באפריקה מהיבטים היסטוריים, פוליטיים, גיאוגרפיים, תרבותיים ודתיים. השילוב בין הלימודים במחלקה לפוליטיקה וממשל לבין לימודי אפריקה הוא שילוב מוצלח ופופולרי מאוד.
 
מבנה הלימודים בחטיבה
 
 
נקודות זכות
קורסי מבוא
12
קורסי בחירה
12
סמינרים
4
סה"כ
28
 
לימודי אפריקה מתנהלים גם במסלול דו-מחלקתי במסגרת התוכנית הבין-אוניברסיטאית ללימודי אפריקה.
 
 
מבנה הלימודים במסלול הדו-מחלקתי (54 נק”ז)
 
 
נקודות זכות
קורסי מבוא
12
קורסי בחירה
34
סמינרים
8
סה"כ
54
 
תוכנית הלימודים במסלול הדו-מחלקתי מקנה ידע חדשני על תהליכים היסטוריים, פוליטיים, חברתיים וכלכליים הנוגעים לאפריקה כמו גם מיומנויות מחקריות לחקר חברות ותרבויות אפריקאיות. לבוגרי תוכנית זו מוענק התואר "בוגר בלימודי אפריקה בתוכנית הבין-אוניברסיטאית".
 
החדשנות בתוכנית טמונה בכך שהיא מאפשרת ללמוד קורסים בנושאי אפריקה הן באוניברסיטת בן-גוריון בנגב והן בשתי האוניברסיטאות האחרות השותפות לתוכנית -- אוניברסיטת תל-אביב והאוניברסיטה הפתוחה (במסגרת החטיבה המצומצמת בלימודי אפריקה הלימודים מתקיימים באוניברסיטת בן גוריון בלבד). שיתוף הפעולה בין מוסדות הלימוד מרחיב את האפשרויות ומעשיר את תוכנית הלימודים.
 
מתוך כלל קורסי התוכנית (בהיקף של 54 נק"ז), יש ללמוד לפחות 18 נק"ז ולפחות סמינר אחד באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ולפחות 12 נק"ז באחת האוניברסיטאות הנוספות השותפות לתוכנית או בשתיהן.
 
מכיוון שניתן ללמוד בקמפוס באר-שבע של האוניברסיטה הפתוחה או לבחור בקורסים המקוונים של האוניברסיטה הפתוחה, הלימודים בתוכנית הבין-אוניברסיטאית אינם מחייבים יציאה מבאר שבע. סטודנטים שיבחרו לנסוע ללמוד באוניברסיטה אחרת יזכו לסבסוד חלקי על נסיעותיהם.
 
למידע נוסף, היכנסו לאתר התוכנית הבין-אוניברסיטאית ללימודי אפריקה או פנו לרכזת התוכנית, נוגה יחיאלי.