על מה נלמד:
מטרת הקורס הוא לדון במיעוט הפלסטיני האזרחי בישראל על היבטיו התרבותיים, זהותיים ופוליטיים ונתמקד בשאלה: כיצד ניתן לחולל שינוי משמעותי במעמדו של מיעוט זה בהקשר של זהותה הלאומית של מדינת ישראל? הקורס מחולק לשני חלקים. בחלק הראשון אנחנו נדון במושגים ותאוריות שקשורות לרב תרבותיות, לאומיות ומיעוטים בהקשר רחב והשוואתי. בחלקו השני של הקורס נדון במעמדו של המיעוט הפלסטיני תוך שמת דגש על מגוון סוגיות כגון: מעמד השפה הערבית בישראל, חינוך ודת כולל דיון בתנועה האיסלמית; מעמד העיר הפלסטינית בישראל; כפרים מוכרים ולא מוכרים; ומגבלות ההתארגנות הפוליטית של המיעוט בחברה ובפוליטיקה. במהלך הקורס נצא למספר סיורים לימודיים שיאפשרו לנו ללמוד על מציאות החיים של הפלסטינים בישראל בשטח.
כיצד ניתן לעשות שימוש בכלים שהקורס נותן:
הקורס עוסק באחת הסוגיות הבוערות בחברה הישראלית ומצויה תמיד על סדר היום לפחות ברמת השיח. עם זאת, ברמת הפרקטיקה נדמה כי חלקים גדולים במגזרים השונים – הציבורי, העסקי, וגם השלישי, מתקשים להעניק מענה לאתגרים אלה. אנו מאמינים כי הדיונים, המפגשים והסיורים שהקורס מקיים יכולים לעורר אצל הסטודנטים מחשבות ותובנות בדרכים לחולל שינוי ביום המחרת, היום בו הם הולכים אל עבודתם.
על המרצים:
דר' מנצור נסאסרה עוסק בתחום היחסים הבינלאומיים והפוליטיקה של המזרח התיכון. מחקריו מתמקדים בהשפעתה של הדינמיקה של יחסי הכוח ושל בניין מדינה על היחסים בין מיעוטים ועמים ילידיים לבין המדינה. נסאסרה גם התעסק בשנים האחרונות בסוגיה של ערים במזרח התיכון ואימפיריאליזם-קולוניאלזים. בנוסף, הוא חקר את הסוגיה של שיטור קולוניאלי במזרח התיכון בצפון אפריקה בעידן האימפריה הבריטית . בשנים האחרונות הוא פעיל בארגוני חברה אזרחית ערביים ותורם רבות לקידום ההשכלה הגבוהה בחברה הערבית.
פרופ' בקי קוק חוקרת את החברה הישראלית ומתמקדת בסוגיות של מיעוטים, מגדר, זהות וזכרון. בשנים האחרונות היא פעילה בארגונים של הנצחה וזכרון בעיקר בזכרון בסלון