27 יונ' 2024

בטקס חגיגי שהתקיים ב-18 ביוני העניקה האוניברסיטה פרסי הצטיינות ל-12 חוקרים וחוקרות מצטיינים וביניהם 2 מחברי סגל הפקולטה. הפרס ניתן בנוכחות הזוכים ובני משפחותיהם, דיקני הפקולטות ועוד נכבדים. רקטור האוניברסיטה פרופ' חיים היימס, וסגן הנשיא והדיקן למחקר ופיתוח  פרופ' רז ילינק נשאו דברי ברכה.

הפרסים חולקו לשתי קטגוריות – פרסי סגן נשיא למחקרים יישומיים פורצי דרך, ופרסי טורונטו לקידום המצוינות בתחומי המדע, הטכנולוגיה, הרפואה, ומדעי הרוח והחברה.

פרס טורונטו הוענק לפרופ' אלה קון-שוורץ מהמחלקה לאפידמיולוגיה, ביו- סטטיסטיקה ומדעי הבריאות בקהילה, על מחקר הבוחן את הקשרים החברתיים בגיל הזקנה והשפעתם בנוגע לבריאות הנפש, גילנות וקוגניציה.

קרן פרס טורונטו נוסדה על-ידי שוחרי האוניברסיטה בשלוחת טורונטו, לציון 50 שנה להקמת מדינת ישראל. הפרס מוענק לחוקרים צעירים  על יצירתיות-אינטלקטואלית, יכולת-חשיבה והישגים ראויים לציון בתחומי המדע, הטכנולוגיה, הרפואה, מדעי הרוח והחברה, ועל תרומתם לרווחת הקהילה. הפרס,  1,500 דולר גובהו, מיועד לשימוש החוקר, לצורך רכישת ציוד המיועד לקידום מחקריו.

פרס סגן נשיא האוניברסיטה לסגל מנהלי וטכני תומך מחקר הוענק לרוסלן סרגיינקו מהמחלקה לאפידמיולוגיה, ביו-סטטיסטיקה ומדעי הבריאות בקהילה על הצטיינות בתחום יזמות וחדשנות ועל חשיבה מחוץ לקופסא, ועל הובלת שותפים רבים להשגת תוצאות משמעותיות

פרופ' רלי הרשקוביץ,  ​דיקנית הפקולטה למדעי הבריאות: " הזכייה בפרסים אלו מהווה מקור לגאווה עבור הפקולטה.  הישג זה מדגיש את מחויבותנו לטיפוח, קידום ועידוד מצוינות מחקרית.  פרופ' אלה קון-שוורץ ורוסלן סרגי​​ינקו , בזכייתם, מגלמים את רמת המצוינות והחדשנות שאנו שואפים להשיג בפקולטה. אנו נמשיך לקדם את המחקר תוך מתן תמיכה לחוקרות ולחוקרים.​

פרופ. אלה קון-שוורץ

פרופ' אלה קון-שוורץ