​​חקר המגדר הוא תחום המבקש לנתח את מבני הכוח ויחסי הכוח החברתיים המייצרים את היחסים בין המינים ומשעתקים אותם. מטרת התוכנית היא להקנות ידע תיאורטי ומתודולוגי בלימודי מגדר בהצטלבותם עם תחומי ידע שונים במדעי החברה והרוח. התוכנית שואפת להקנות לסטודנטיות ולסטודנטים כלים לבחינה ביקורתית של ה"מובן מאליו" התרבותי, לניתוח סוגיות חברתיות, היסטוריות ופוליטיות מפרספקטיבה מגדרית, לעריכת מחקר בנושאים של מגדר ומיניות ולהשתתפות בתהליכי שינוי חברתי.

התוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב הינה תוכנית רב-תחומית. התוכנית מאפשרת להתמחות בנושאים כגון תנועות נשים ואקטיביזם פמיניסטי, לימודים להט"ביים ותיאוריה קווירית, לימודי מיניות, נשים ופריפריה, מגדר ותרבות, מגדר ואתניות, מגדר וגלובליזציה, פמיניזם במזה"ת, לימודים פוסט קולוניאליים, ועוד.

התוכנית חותרת להרחיב את קשריה עם ארגוני נשים וארגונים לשינוי חברתי, במיוחד באזור הדרום, ומעודדת אקטיביזם ופעילות פמיניסטית באפיקים שונים. התוכנית מבטיחה קהילה אינטלקטואלית דינאמית ויחס אישי ומאפשרת התפתחות מתוך קשב לתחומי העניין של הסטודנטיות והסטודנטים.


גבר/אישה


מסלולי לימוד:


» מסלול מחקרי - עם עבודת גמר (מהווה תנאי ללימודי דוקטורט)
» מסלול כללי – ללא עבודת גמר​

מבנה ה​תוכנית: 


תוכנית הלימודים היא בינתחומית ומציעה דרכי למידה וחקירה של שדות הייצור השונים של מגדר בחברה ובתרבות. בתוכנית יש מיקוד על מין ומיניות. זוהי תוכנית המגדר היחידה בישראל שמציעה מיקוד במין ומיניות. נושאים נוספים הנלמדים בתוכנית הם מגדר בפוליטיקה הישראלית והבינלאומית, חקר ההצטלבויות של מגדר עם אתניות, גזע ומעמד והכשרה במגוון שיטות מחקר פמיניסטיות. 

התוכנית לתואר שני כוללת קורסי חובה וקורסי בחירה. כל הקורסים של התואר השני מתקיימים בימי שלישי. ​

הלימודים בשני הנתיבים כוללים שלושה קורסי חובה: "מבוא לפמיניזם ומגדר", "מין ומיניות במחקר, בתיאוריה ובפרקטיקה ו"מתודולוגיות פמיניסטיות". כמו כן, הסטודנטיות והסטודנטים נדרשים לקחת חלק בסמינר המחלקתי של התוכנית הכולל הרצאות מגוונות של חוקרות מגדר מתחומים שונים. 


אפשרויות תעסוקה:


בוגרות ובוגרי התוכנית יכולים להשתלב בארגונים המקדמים שינוי חברתי, במגזר הציבורי ואף הפרטי בתחומים הנוגעים לקידום נשים ולקידום זכויות מיעוטים בכלל. תואר שני בלימודי מגדר יכול להשתלב עם הכשרה אקדמית בתחומים כגון חינוך, עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, כלכלה, ניהול ועוד, כהתמחות ייחודית ורבת ערך.​