​המסלול למקרא והמזרח הקדום שם לו למטרה להכשיר חוקרים, מורים, ואנשים הבקיאים במקרא ובצפונותיו. ידיעת המקרא נלמדת בשיטה פילולוגית-היסטורית, מתוך ניצול מקיף של הפרשנות היהודית והכללית לכל תקופותיה, ושל ממצאי המחקר בזמן החדש.

בלב לימודי המסלול למקרא עומד חקר התנ“ך. התנ“ך הוא אבן יסוד בתרבות האנושית בכלל ובמורשת עם ישראל בפרט, יצירה האוצרת בקרבה תרבות רבת שנים, מגוונת ומרתקת, חלקה ייחודית לעם שיצר אותו וחלקה משותפת לעמי העולם העתיק.

מקרא

לימודי התואר השני מתנהלים בשני נתיבים:

  • ​​הנתיב הכללי: מיועד להרחיב ולהעמיק את ההשכלה האקדמית של הסטודנטים ומתאים במיוחד למורים בחינוך העל-יסודי והעל-תיכוני. היקף הלימודים במסלול זה הוא 40 נקודות זכות. הסטודנטים במסלול זה משלימים את לימודיהם בשנתיים: ארבעה סמסטרים במהלך שנתיים ובחינת גמר.

  • ​הנתיב המחקרי: הנתיב המחקרי מיועד להכשיר את הסטודנטים למחקר עצמאי לקראת לימודי תואר שלישי (ד"ר לפילוסופיה). היקף הלימודים במסלול זה הוא: 32 נק"ז (קורסים במחלקה), ובנוסף לכך, לימודי שפה עתיקה (יוונית, אכדית או לשון שמית צפונית-מערבית) ושפה שנייה מודרנית (גרמנית). כמו כן, נדרשים הסטודנטים במסלול זה לכתיבת תזה (עבודת גמר). תלמידי המסלול המחקרי מקושרים עם מנחה כבר בתחילת לימודיהם לתואר. ​

תחומי מ​חקר:


פרשנות המקרא, היסטוריה מקראית, ספרות החוק, הנבואה, החכמה והמזמורים, ספרות היסטוריוגרפית, מגילות מדבר יהודה, הסיפור המקראי, השירה המקראית, המקרא על רקע המזרח הקדום.

נופר קפ עזרא​ - בוגרת תואר שני:​

נופר קפ עזרא

"בוחרת לשתף את הציטוט שילווה אותי כל החיים, מפי פרופ' ציפורה טלשיר ז"ל, כערך לעשות רק מה שאוהבים:
'תראו אותי. משלמים לי לשחק בטקסטים!'".

(נופר קפ עזרא, אימא לשלוש פעוטות בחינוך ביתי, מנהלת מסגרות הפנאי של אלו"ט בדרום)