מטרת התוכנית להקנות מיומנויות מתקדמות בתחום הפרמקותרפיה, היענות לטיפול, ייעוץ תרופתי ומשגוח רוקחי, רישום תרופות וכלים בניהול במערכת הבריאות במגזר הפרטי והציבורי. בנוסף, התוכנית תיתן מענה לדרישה הגוברת לרוקחים בעלי ידע בניהול וביישום תהליכי רגולציה ותקנה ידע הנחוץ להשתלבות בחברות תרופות, בחברות ביו-טק, בארגוני בריאות ובבתי מרקחת מוסדיים.
רוקחים אשר יסיימו את התוכנית ויעמדו בבחינה יהיו זכאים להרשאה אישית לשם רישום תרופות.
התוכנית מותאמת לרוקחים העובדים במשרה מלאה ומבוססת על הקניית ידע תיאורטי תוך יישומו הלכה למעשה במקום העבודה והיא מקיימת שיתוף פעולה הדוק עם בית החולים האוניברסיטאי סורוקה הכולל הרצאות וסדנאות לסטודנטים בהובלת רופאים ורוקחים קליניים בכירים.
מסלולי לימוד:
מסלול מחקרי: לימודים נרחבים בתחום הרוקחות הקלינית והניהול הרגולטורי בהיקף של 40 נק"ז, מתוכם 12 נק"ז בעבודת גמר (תיזה) בהנחיית מנחים מהקהילה ומסגל המנחים של בית הספר לרוקחות.
מסלול ללא תזה: התוכנית המוצעת מבוססת על 40 נק"ז המחולקות על פי המפתח הבא: קורסי חובה בתחום הרוקחי קליני קהילתי וניהול רגולטורי 24 נק"ז; קורסי בחירה 12 נק"ז; סמינר חובה 2 נק"ז; כתיבה מדעית 2 נק"ז
משך הלימודים: שנתיים אקדמיות (ארבעה סמסטרים) במתכונת של שני ימי לימודים מרוכזים בשבוע. הלימודים יתקיימו בימי שלישי ושישי.
על המועמדים להציג את המסמכים הבאים:
» אישור זכאות לתואר ראשון ברוקחות וגיליון ציונים מאושר.
» תעודת עיסוק ברוקחות - רישיון ממשרד הבריאות.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי המסלול:
אופק תעסוקתי: לצד תעסוקה בשירותי הבריאות בקהילה, מרחב נוסף לתעסוקת רוקחים הוא בתעשיית התרופות ובתחומים המשיקים לה. לנוכח השינויים הרגולטורים, המייעדים לרוקחים בתעשייה ובתחומים אלו תפקידים גם בניהול וביישום תהליכי רגולוציה , תעניק התוכנית הכשרה מקיפה בנושא, כולל ידע נחוץ דוגמת PV, QP, GCP, CRA, GMP, GDP.
בתחום הקליני-קהילתי אפשרויות התעסוקה בבתי מרקחת פרטיים, רשתות פארם, בתי חולים וקופות חולים.
בתחום הרגולטורי-ניהולי אפשרויות התעסוקה בחברות תרופות, חברות ביו-טק, ארגוני בריאות ובתי מרקחת מוסדיים.
נדיה מרגולין, בוגרת המחלקה
רוקחת קלינית, אחראית רצף טיפול תרופתי וסגנית מנהלת שירותי רוקחות, מרכז רפואי כרמל
"לימודי התואר השני ברוקחות היו מבחינתי הזדמנות מצוינת להתקדם מקצועית ואישית. רציתי להרחיב את הידע שלי לתחום הקליני והרגולטורי, היה לי חשוב להתמקצע ולהמשיך ללמוד בתחום אך רציתי לעשות זאת מבלי להעתיק את מקום מגוריי ולשלב עם עבודתי בבית החולים בחיפה. כשהבנתי שהתוכנית בנויה לרוקחים שעובדים במשרה מלאה, נרשמתי למחזור הראשון, ולשמחתי הצלחתי לשלב בין העבודה בבית החולים לבין הלימודים והעמקת הידע הקליני. במסגרת הלימודים נחשפתי, בנוסף ללימודי רוקחות קלינית, גם לקורסי חדשנות כמו ״רפואה בענן״. במהלך כתיבת עבודת התזה שלי, התעמקתי בפערים הקיימים בנוגע לייעוץ רוקחי בתחום הבריאטרי ולחשיבות הנושא, מה שהוביל אותי להקים ולמסד שירות ייעוץ רוקח קליני במרפאה בריאטרית. המלצות שגיבשתי במשך תקופת הפעילות של המרפאה הוכנסו לנוהל תקופתי של קופת חולים ״כללית״ בנוגע לטיפול תרופתי לאחר ניתוחים בריאטריים. כעת אני בוחנת אפשרות המשך לימודים לדוקטורט."
מאי חילו, בוגרת המחלקה
רוקחת קלינית, הנהלת הרוקחות מחוז צפון, שירותי בריאות כללית
"כבוגרת תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים, לא נחשפתי בעבר לחוויית הלימודים כפי שהיא באוניברסיטת בן-גוריון. אולם, כשפורסם מסלול התואר השני ברוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי, לא היססתי להירשם והמרחק הגיאוגרפי לא היווה שיקול שיימנע ממני להגשים את היעד שהצבתי לעצמי. מסלול הלימודים של יומיים בשבוע אפשר לי לשלב לימודים במקביל לעבודה, בצורה נוחה וטובה. במהלך תקופת הלימודים, נחשפתי למיטב המרצים שהעבירו הרצאות בצורה מקצועית ומעשית, הקנו לנו מיומנויות חדשות וכלים משמעותיים להתמודד עם מקרים מהחיים המקצועיים שלנו. לאורך כל תקופת הלימודים, למדתי קורסים שהאירו לי את החדשנות בתחום הרוקחות בכלל והרוקחות הקלינית בפרט. בנוסף, העשרתי את ידיעותיי בתחום שלא הכרתי בעבר: הרישום, הרגולציה וכלכלת התרופות. שיאו של התואר היה מבחינתי כתיבת התזה. רכשתי כלים המביאים בסופו של דבר לשדרוג האמיתי, הן מבחינה מקצועית והן מבחינה שיפוטית תוך כדי קבלת החלטות מושכלות יותר."
אלון סנדובסקי, בוגר מחזור ב'
רכז רגולציה - מערך רוקחות ופרמקולוגיה | חטיבת הבריאות, מכבי שירותי בריאות
"יתרונה המשמעותי של תוכנית הלימודים לתואר שני ברוקחות קלינית באוניברסיטת בן-גוריון הוא היכולת לשלב אותה עם עבודה במשרה מלאה, דבר שמשך אותי לבחור בה. הלימודים התאפיינו בזיקה שבין האקדמיה לפרקטיקה: שילוב מרצים בעלי תפקידי מפתח בתעשיית התרופות ובאגף הרוקחות במשרד הבריאות; הכללת קורסים להכרה טובה יותר של התעשיה הפרמצבטית והרגולציה אשר כרוכות זו בזו; ומתן דגש לצד הקליני - הועברו הרצאות ע"י רופאי סורוקה המובילים בתחומם, וסדנאות שהועברו ע"י רוקחים קליניים שעושים זאת הלכה למעשה בקופות החולים ובבתי החולים. התואר נותן כלים ומקנה מיומנויות המסייעות מאד למי שרוצה לעבוד כרוקח קליני מהשורה - הן בארגוני הבריאות, הן בתעשיה והן אצל הרגולטור הממלכתי."