להוביל שינוי מתחיל מלהבין כיצד יוצרים מציאות אחרת, להכיר את הכלים ולקחת את המושכות בפועל. המסלול המובנה בתואר השני מאפשר לך בדיוק את זה. לשלב בין תאוריה לפרקטיקה, בין לימודים לעבודה ועשייה, בין לדבר וללמוד על זה, ללעשות ולהוביל את זה. תכנית לימודים היברדית המשתלבת עם החיים שלך - יום לימודים אחד בקמפוס ומפגש מקוון פעם בשבוע.
וכל זה בשנה!*
*בשנה השנייה ייכתבו הסטודנטים פרויקט אישי/נייר מדיניות
התכנית שמה דגש על הפרקטיקה, התיאוריה ועל החיבור ביניהן:
מה בפועל?
- נייר מדיניות
מפוליטיקה, דרך חברה, ארגונים ומדיניות ציבורית, בשביל להוביל שינוי צריך לדעת להניח את היסודות הנכונים, לזהות בעיות ולפתור אותן, להציג טיעונים, לשכנע ולהוביל שינוי מעשי - אלו דברים שאנו נדרשים להם יום יום שעה שעה בחיינו המקצועיים. פרויקט כתיבת נייר המדיניות של הסטודנטים בתכנית בא לתת מענה בדיוק לאתגרים אלה. ביחד נביא את אתגרי היומיום בחייכם המקצועיים אל שולחן הניתוחים ונחפש את הדרך לפתור אותם.
- הבנה של דאטה ממבט ביקורתי
דאטה זה לא רק מילת באז. דאטה זה מה שמניע החלטות בכל ארגון. אבל היכולת לנתח ולהבין את הדאטה לא תמיד מגיעה עם המידע עצמו. ארגונים פוליטיים, חברתיים ולמעשה כל ארגון שצורך נתונים מתמודד עם צורך דומה - לדעת מה עושים עם כל הדאטה. לכן דגש מרכזי יושם על הענקת כלים למבט ביקורתי על דאטה כמאפיין של המציאות
- סיורים, סדנאות וקורסים עם דגש מעשי
ניתוח ולמידה מהשטח על סוגיות פוליטיות, זהותיות, אזרחיות, כלכליות, תרבותיות-חברתיות, סביבתיות ואורבניות. תוך מחשבה ביקורתית על המציאות, המשברים הלוקליים והגלובליים והדרך להתמודד איתם.
- התאוריה שמאחורי הדברים - לחזור ליסודות
להבין את מושגי היסוד שאיתם אנחנו בוחנים את המציאות ולראות קדימה, לנתח סוגיות פוליטיות-חברתיות ולפצח דילמות מנקודת מבט עכשווית - בין עבר להווה, בין ישראל לעולם ובין המרחב הפיזי למרחב הווירטואלי, לראות כיצד סוגיות סביבתיות הן סוגיות כלכליות ופוליטיות וכיצד המושגים שדרכם חושבים על תופעות פוליטיות מכתיבים את גבולות השינוי.
סמסטר א' + ב'
שלישי - יום לימודים מרוכז בקמפוס
חמישי בערב - קורס מקוון
סמסטר ג' (קיץ)
סדנה מרוכזת – 5 ימים בתחילת יולי וליווי מרחוק בכתיבת נייר מדיניות.
התוכנית תספק תשתית עיונית ומעשית להובלה של שינויים פוליטיים וחברתיים. תכנית הלימודים משלבת בין לימוד מעמיק של סוגיות חברתיות ופוליטיות בישראל ובעולם, הכרת הכלים העומדים לרשות פעילים פוליטיים במסגרות דמוקרטיות, חשיבה ביקורתית וכתיבת ניירות מדיניות. התכנית תכלול קורסים מרחיבי ידע, היכרות מעמיקה עם סוגיות חברתיות ופוליטיות בנות זמננו, סיורים וסדנאות.
שנה א'
|
|
קורסי חובה
| ● תיאוריות חברתיות ופוליטיות (סמסטר א' + ב') ● סוגיות מתקדמות בפוליטיקה וחברה ישראלית (סמסטר א' או סמסטר ב') ● קיימות פיתוח קהלתי ואקטיביזם: סדנה מרוכזת (תתקיים בחופשת הסמסטר)
|
קורסי בחירה
| ● פוליטיקה של קיימות וסביבה (סמסטר א' או סמסטר ב') ● פוליטיקה ושינוי בחברה הערבית בישראל (סמסטר א' או סמסטר ב') ● כלים לתיאור מציאות פוליטית וחברתית – הערכה ביקורתית (סמסטר א' או סמסטר ב') ● השתתפות פוליטית בכל העולם: ממפלגות פוליטיות לאקטביזם בטוויטר (סמסטר א' או סמסטר ב') ● תקווה וייאוש בחיים הפוליטיים (סמסטר א' + ב') וכן קורסי בחירה נוספים
|
שנה ב'
| ● סדנת מחקר וכתיבת נייר מדיניות (סמסטר קיץ) ● פרוייקט (נייר מדיניות) (סמסטר קיץ)
|
לקיראה נוספת על הקורסים - לחצו כאן
לפרטים נוספים ורישום
ענת סגל ansegal@bgu.ac.il