​יום עבודה טיפוסי

6:30 - השכמה ויציאה מהירה לעבודה.

7:10 - מגיע למשרד. בודק מה ממתין לי בתיבת הדואר מאתמול. בדרך כלל מדובר על מיילים עם שאלות קצרות או בירורים נקודתיים. הזמן האיכותי ביותר לחשיבה כי כמעט אין אנשים במשרד.

8:30 - בעיקרון כל יום עבודה אצלי שונה מקודמו. באידיאל הייתי רוצה להגיע למשרד לקדם את הפרויקטים שלי: טלפונים, מיילים ופגישות, כתיבת אפיונים, תעדוף משימות, ניתוח נתונים ובקרה. בדיקת התקדמות של הגורמים השונים בפרויקט ולנסות לעזור לקדם את מה שצריך (מדובר על אין סוף תחומים, מבעיות טכניות ועד קידום בעיות בינוי או רכש של ציוד). בפועל יש עוד המון משימות שוטפות ביום עבודה שכוללות: שאלות של מהנדסים אחרים או אנשי מפתח מבתי החולים לגבי מדדים ארגוניים, שאלות על מערכות המידע, התייעצויות לגבי שיטות לניתוח נתונים, סיעור מוחות לגבי פרויקטים ואפילו בקשות לשליפת מידע באופן מיידי להנהלה.

12:00 - הולכים לאוכל. לרוב אני מבין את האוכל מהבית ואוכלים באחד המשרדים. לעיתים יוצא לי גם לאכול מול המחשב (האופציה לא הכי מועדפת עלי כי אז אני לא מצליח לנתק את עצמי ולנוח במקרה כזה אני משתדל לא להתעסק בעבודה תוך כדי האוכל).

15:30-16:00 - יציאה לגן והתחלת משמרת שנייה בבית.

לעיתים רחוקות אני ממשיך עבודה מהבית - משתדל מאוד לעשות את הניתוק בין 2 המקומות.​

​מסר לסטודנטים

בעבודה של היום אי אפשר לעבוד לבד. מי שעובד לבד לא יכול לקדם שום משימה או פרויקט. לרוב אני לא עובד עם עוד מהנדסי תעשייה וניהול, האוכלוסייה מאוד מגוונת ומכלל המקצועות. 

התואר העניק לי את היכולת להכיר המון תחומים ובכך לחשוב מחוץ לקופסה באופן איכותי יותר. היכולות להביא המון משתמשים/קולגות לעמק השווה היא מאוד מורכבת. לכל אדם יש שיטת ניסוח ומטרות אחרות. יש צורך להבין מה כל אחד צריך (ולא רוצה) ולדאוג ולוודא שכל אחד הבין את השני.התואר נתן לי יכולת לדבר בכמה שפות. אני יכול להוביל פרויקט ולהבין את כלל הגורמים: לנהל שיחה טכנית לגבי מסדי נתונים, לבצע בדיקות קבלה, לדון בעיצוב ממשקי תוכנה ארגונומיה וכמובן לתרגם הכל להנהלות הבכירות.

Finallll333.jpg