זיהוי אנומליות
בניתוח נתונים, זיהוי חריגות (המכונה גם זיהוי חריגים ולעיתים כזיהוי חידושים) הוא בדרך כלל זיהוי של פריטים, אירועים או תצפיות נדירים החורגים באופן משמעותי מרוב הנתונים ואינם תואמים להגדרה מוגדרת היטב. רעיון של התנהגות נורמלית. דוגמאות כאלה עשויות לעורר חשד שנוצרו על ידי מנגנון אחר, או להיראות לא עולות בקנה אחד עם שאר קבוצת הנתונים.
למידת מכונה
למידת מכונה (ML) היא תחום המוקדש להבנה ובניית שיטות המאפשרות למכונות "ללמוד" - כלומר, שיטות הממנפות נתונים כדי לשפר את ביצועי המחשב בכמה משימות.
אלגוריתמי למידת מכונה בונים מודל המבוסס על נתונים לדוגמה, הידועים כנתוני אימון, על מנת לבצע תחזיות או החלטות מבלי להיות מתוכנתים לכך במפורש. אלגוריתמי למידת מכונה משמשים במגוון רחב של יישומים, כגון ברפואה, סינון דואר אלקטרוני, זיהוי דיבור, חקלאות וראייה ממוחשבת, שבהם קשה או בלתי אפשרי לפתח אלגוריתמים קונבנציונליים לביצוע המשימות הדרושות.
חוקרים: מאיר קלח, מיכאל פייר, גלעד כץ, מארק לסט, ישראל מירסקי, רוברט מושקוביץ, רמי פוזיץ, נדב רפפורט, ליאור רוקח, אסף שבתאי, ברכה שפירא, ארמין שמילוביץ', אורן צור, איסנה לובלינסקי, ירון וולפסטל, אסף זריאצקי, שובל פרץ
תכנות גנטי
בבינה מלאכותית, תכנות גנטי (GP) הוא טכניקה של תוכניות מתפתחות, החל מאוכלוסיית תוכניות לא מתאימות (בדרך כלל אקראיות), המתאימות למשימה מסוימת על ידי יישום פעולות מקבילות לתהליכים גנטיים טבעיים על אוכלוסיית התוכניות.
חיפוש היוריסטי
חיפוש היוריסטי הוא סוג של שיטה המשמשת על מנת לחפש מרחב פתרון לפתרון אופטימלי לבעיה. ההיוריסטיקה כאן משתמשת בשיטה כלשהי כדי לחפש את מרחב הפתרון תוך הערכת היכן במרחב הסבירות שהפתרון נמצא ומיקוד החיפוש באותו אזור.
מערכות המלצה
מערכות המלצה הן מערכות מוניטין ו/או מנגנונים שונים המשמשים כדי לסנן כמויות גדולות של מידע באמצעות הפצת תהליך של סינון בקרב קבוצה גדולה של אנשים. המערכות מספקות המלצות למשתמשים על פריטים שעשויים לעניין אותם. ההמלצות עוזרות למשתמשים לאתר פריטים רלוונטיים.
חוקרים:
אחיה אליסיף, ניר גרינברג, גלעד כץ, ליאור רוקח, גיא שני, ברכה שפירא
ניתוח דיבור
ניתוח דיבור הוא תהליך של ניתוח הקלטות קול או שיחות חיים של לקוחות למרכזי קשר עם תוכנת זיהוי דיבור כדי למצוא מידע שימושי ולספק אבטחת איכות. תוכנת ניתוח דיבור מזהה מילים ומנתחת דפוסי אודיו כדי לזהות רגשות ולחץ בקול הדובר.
למידת חיזוק
למידת חיזוק (RL) הוא תחום של למידת מכונה העוסק באופן שבו סוכנים חכמים צריכים לנקוט בפעולות בסביבה על מנת למקסם את הרעיון של תגמול מצטבר. למידת חיזוק היא אחת משלוש פרדיגמות למידת מכונה בסיסיות, לצד למידה מפוקחת ולמידה לא מפוקחת.
ניתוח הסנטימנט
ניתוח סנטימנט (הידוע גם ככריית דעות או כבינה מלאכותית רגשית) הוא השימוש בעיבוד שפה טבעית, כריית טקסט, בלשנות חישובית וביומטריה כדי לזהות, לחלץ, לכמת ולחקור מצבים רגשיים ומידע סובייקטיבי באופן שיטתי. ניתוח סנטימנט מיושם באופן נרחב על "קולם של הלקוחות", כגון ביקורות ותגובות לסקרים, רשתות מקוונת וחברתית, ועוד. התחום משתמש במודלי שפה עמוקה כדי לנתח גם תחומי נתונים "קשים" יותר, כגון טקסטים חדשותיים שנכתבים לרוב בשפה נייטרלית ונמנעים מהבעת דעה או רגש בצורה מפורשת.
ניתוח סנטימנט הוכח כטכניקה בעלת ערך רב עבור מערכות המלצה (מערכות מספקות המלצות למשתמשים על פריטים שעשויים לעניין אותם).
למידה עמוקה
למידה עמוקה היא חלק ממשפחה רחבה יותר של שיטות למידת מכונה, המבוססת על רשתות עצביות מלאכותיות עם למידת ייצוג. הלמידה יכולה להיות בפיקוח, בפיקוח למחצה או ללא פיקוח.
ארכיטקטורות למידה עמוקה כגון רשתות עצביות עמוקות, רשתות אמונות עמוקות, למידה של חיזוקים עמוקים, רשתות עצביות חוזרות, רשתות עצביות קונבולוציוניות ושנאים יושמו בתחומים הכוללים ראיית מחשב, זיהוי דיבור, עיבוד שפה טבעית, תרגום מכונה, ביואינפורמטיקה, עיצוב תרופות , ניתוח תמונה רפואית, מדעי האקלים, בדיקת חומרים ותוכניות משחקי לוח, שבהן הם הניבו תוצאות דומות ובמקרים מסוימים עולים על ביצועי המומחים האנושיים.
תִכנוּן
תכנון הוא תהליך החשיבה לגבי הפעילויות הנדרשות להשגת המטרה הרצויה. התכנון מבוסס על ראיית הנולד, היכולת הבסיסית למסע בזמן נפשי. האבולוציה של מחשבה מוקדמת, היכולת לחשוב קדימה, נחשבת למניע ראשוני באבולוציה האנושית. תכנון הוא תכונה בסיסית של התנהגות אינטליגנטית. זה כרוך בשימוש בהיגיון ובדמיון כדי לדמיין לא רק את התוצאה הסופית הרצויה, אלא את השלבים הדרושים להשגת תוצאה זו.
לוגיקה עמומה
לוגיקה עמומה, או לוגיקה מעורפלת (באנגלית: Fuzzy Logic), הוא שם כללי לתורות לוגיות המנסות להחיל את עקרונות החשיבה הרציונלית על תחומים שבהם נראה כי שני חוקי היסוד של הלוגיקה הקלאסית אינם מתאימים. בעיקר מדובר על תחומים שבהם יש צורך להתבסס על הערכות סובייקטיביות או רב-משמעיות (בתחומים הקשורים למדעי החברה או לכלכלה, כמו שיווק למשל).
מערכות מרובות סוכנים
מערכת מרובת סוכנים (MAS או "מערכת מאורגנת עצמית") היא מערכת ממוחשבת המורכבת ממספר סוכנים אינטליגנטיים המקיימים אינטראקציה. מערכות מרובות סוכנים יכולות לפתור בעיות שקשה או בלתי אפשרי עבור סוכן בודד או מערכת מונוליטית לפתור. אינטליגנציה עשויה לכלול גישות מתודיות, פונקציונליות, פרוצדורליות, חיפוש אלגוריתמי או למידת חיזוק.