$$News and Reports$$

23 יונ' 2014
פרויקט הגמר של יסמין בוקובזה וגלעד כץ מהמחלקה להנדסת מערכות מידע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מציע דרך חדשה לאתר מידע חסוי שדלף לרשתות חברתיות
 
ב-2013 נגרם נזק רב לאגונים עקב דליפה של מידע, באופן מקרי או מכוון, ע"י העובדים שלה באמצעות הרשתות החברתיות. ומעת לעת מתפרסמים בתקשורת אירועים כאלה. לדוגמא, חייל ישראלי חשף בחשבון הפייסבוק שלו את המיקום והשעה של מבצע צבאי וגרם צה"ל נאלץ לבטלו. בבריטניה דווחו בשנת 2010 על 16 מקרים של עובדי משרד הביטחון שחשפו סודות צבאיים לציבור באמצעות חשבון הפייסבוק או הטוויטר שלהם. המידע שדולף דרך הרשתות החברתיות מהווה לעיתים דחופות פריצת דרך משמעותית בבניית תמונת המודיעין הצבאית, כלכלית או טכנולוגית הנדרשת ליריבים ופוגע בארגונים.
לכן, ארגונים גדולים וקטנים , גופים ממשלתיים או חברות פרטיות, צריכים לעקוב אחרי השימוש ברשתות חברתיות בקרב העובדים שלהם.
 
 מחקר חדש מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב בהנחיית  פרופ' ברכה שפירא, פרופ' ליאור רוקח וד"ר רמי פוזיס, במסגר פרויקט הגמר של יסמין בוקובזה וגלעד כץ מציע שיטה חדשנית לסריקה יעילה של הרשת החברתית, זיהוי תוכן חסוי וזיהוי המדליף. האלוגריתם מאפשר בחירה חכמה של המשתמשים אותם יש לבדוק על מנת לכסות מקסימום הדלפות פוטנציאליות במינימום זמן. בנופח, פותח אלגוריתם לייצוג תוכן ארגוני חסוי כולל ההקשרים של התכנים. תכנים שמפרסמים עובדים של ארגון יכולים להיבחן בצורה מדויקת לגילוי הדלפות
 
השיטה המוצעת נבדקה בעזרת סימולציה המבוססת על נתוני פייסבוק אמתיים שנאספו במהלך הניסוי בעזק סוקר רשת שפותח למטרה זו. הנתונים שנאספו מכילים מידע אישי אודות המשתמשים כולל ההודעות והחברים שלהם (בהסכמת המשתמשים).
השיטה המוצעת שלנו מאפשרת מעקב יעיל אחר מידע שזורם ברשת וזיהוי של מקור הדליפה, כלומר, העובד שהדליף את המידע. הדבר נעשה ללא מעקב אחר הפעילות של כל המשתמשים ברשת, שהוא אינו ישים.