​​​​​​​​​​​​​Gidon-Winters.jpg

ד"​​ר גדעון ווינטרס​

תחום ​​מחקר: אקולוגיה ושינוי אקלים

​ד"ר גדעון בעל תואר ראשון בביולוגיה ותעודת מורה בחינוך למדע​​, ובעל תואר שני על פוטופיזיול​וגיה של אלמוגים​​​. חקר נושאים שונים בתחום שינויי האקלים כגון: הלבנת אלמוגים, לחץ תרמי של המרינה זוסטרה, מין עשב ים ממוזג., ​תגובות אקופיזיולוגיות של מינים ואוכלוסיות שונות ללחץ מים​, ועוד.


​​​Ilan Stavi.JPG

ד"ר אילן סתוי

תחום ​​מחקר: מגוון פיזי, שינויים בשימושי קרקע, תהליכים בפני השטח.

רקע אקדמי בגיאוגרפיה פיזית. חוקר במו"פ מדבר וים המלח בתחומי גואומורפולוגיה וגאו-אקולוגיה בסביבות מדבריות.



Ashraf.jpg

ד"ר אשרף אל אשהב

תחום ​​מחקר: מיקרוביולוגיה

מחקר נוכחי: ​הקבוצה של ד"ר אשרף אל אשהב מתעניינת בפיזיולוגיה ואינטראקציה בין מיקרואורגניזמים בתנאים סביבתיים קיצונים כמו ים המלח, מיקוד העבודה שלנו בקהילות החיידקים ייחודיים הנמצאים במים, אדמה ועל הצמחים של אזורים צחיחים לשם מיון של אלה המבטאים גנים האחראים לפעילות מטבולית מעניינת. בנוסף הקבוצה מפתחת מערכות "הנדסה מיקרוביולוגית", כגון: לטיפול בשפכים, בביופילם ובמערכות סביבתיות שונות כולל המערכת הדנטלית ימית ותעשיית הקוסמטיקה. המחקר שלנו הראה יישומים רחבי טווח ונתן אפשרות לשיתוף פעולה הדוק עם החקלאות.

ashraf@adssc.org

קורות חיים

לאתר האישי 

Elli Groner picture.jpg

ד"ר אלי גרונר 

תחום מח​קר: אקולוגיה מדברית

אלי חוקר ומנהל מדעי של מו"פ מדבר וים המלח ועוסק בנושאים באקולוגיה של המדבר. בכלל זה מגוון ביולוגי, מבנה ותפקוד מערכות אקולוגיות, שירותי מערכת אקולוגית, שלמות אקולוגית, שמירת טבע ושיקום מערכות. בין הפרויקטים של אלי כלולים בריאות עצי השיטה, שיקום שמורת עברונה, אתרי המחקר ​ארוך טווח (LTER) של נחל שיטה ונחל גוונים (רמון), מגוון ביולוגי של חרקים, מזופאונה של קרקע והקשר בין מגוון ליציבות מערכות אקולוגיות. 

Elli@adssc.org 


11.jpg
ד"ר גיא כהן

תחום מחקר: פרמקולוגיה

קבוצתו של ד"ר כהן עוסקת בבדיקת השפעות של הסביבה [זיהום אויר, קרינה וכו] וכן של עקות מטבוליות על העור. לצוותו ניסיון רב בתחום הפרמקולוגי, הדרמטולוגי והפיתוח התרופתי. במעבדתו ישנו שימוש תדיר במודלים חדשניים ומגוונים לבחינת יעילותם ובטיחותם של חומרים דרמטולוגים וקוסמטיים.

Ofir Katz.jpg

ד"ר אופיר כץ

תחום מחקר: אקולוגיה של צמחים

ד"ר אופיר כץ הוא אקולוג שלוחת ים-המלח של מו"פ מדבר וים-המלח. תחום עיסוקו המרכזי הוא אקולוגיה פונקציונלית וביוגאוגרפיה פונקציונלית של צמחים, תוך התמקדות בהתאמתם לסביבות קיצון. אופיר מתמקד בחקר הצטברות סיליקון וחומרים אי-ארוגניים אחרים בצמח, ובכלל זה הגורמים הסביבתיים המשפיעים על תופעה זו ומשמעויותיה לצמח ולמערכת האקולוגית. מחקריו בתחום זה עוסקים רבות בצבירת סיליקון כהתאמה ליובש וכהגנה מפני בעלי-חיים. בנוסף, אופיר עוסק בהיסטוריה אבולוציונית של צמחים ובהיסטוריה האבולוציונית של יחסי צמח-בע"ח.

ofir@adssc.org

לאתר האישי

citations.jpg

ד"ר ירון פינצי

תחום מחקר: גיאולוגיה והיערכות לחירום
ד"ר פינצי חוקר רעידות אדמה, צונאמים, יציבות מצוקים, תהליכי עיצוב הנוף, מגוון גיאולוגי, מורשת הטבע והשפעתם על האדם. תחום מחקר חדש שבו דר' פינצי עוסק ואשר מתכלל את כל הנ"ל הינו שירותי מערכת גיאולוגיים.
​​tareq (2).jpg
​ד"ר טארק אבו חאמד

בעל תואר שלישי בהנדסה כימית מאוניברסיטת אנקרה, ובעל תואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים. טארק עשה את הפוסט דוקטורט הראשון שלו במכון ויצמן למדע והשני היה באוניברסיטת מינסוטה בארה"ב. טארק עוסק בנושאים באנרגיה מתחדשת. בכלל זה א​נרגיה סולארית, תחליפי נפט לתחבורה, ביודלקים, והשפעות סביבתיות של אנרגיה מתחדשת.

טארק זכה במספר פרסים (פרס דן דוד).

טארק שימש כסגן המדען הראשי ומנהל מחקרי הנדסה במשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל.
טרק משמש כיום כמנהל האקדמי וראש מרכז האנרגיה המתחדשת במכון הערבה וחוקר במו"פ מדבר וים המלח.

Noa.jpg

ד"ר נעה אבריאל-אבני

תחום מחקר: יחסי אדם-סביבה במדבר

ד"ר אבריאל-אבני בעלת תואר ראשון משולב מדעי כדור הארץ וביולוגיה, תואר שני בפיזיולוגיה של הצמח, ודוקטורט בחינוך סביבתי מבוסס חשיבה אקולוגית. אבריאל-אבני מתמחה במחקר פעולה משתף (Participatory Action Research) ובשנים האחרונות מתמקדת בחקר תחושת מקום (Sense of Place) וחינוך מדעי. נעה עומדת בראש פלטפורמת LTSER הר הנגב ולאחרונה חזרה לנהל את שלוחת מצפה רמון של מו"פ מדבר וים המלח.

noa@adssc.org

לאתר האישי

Noa.jpg
ד"ר נוית עוגן שטרן
תחום מחקר: חקר העור
ד"ר נוית עוגן שטרן חוקרת ביולוגיה של העור בשלוחת ים המלח.
המחקרים של נוית מתמקדים בפיתוח מוצרים דרמטולוגים שמקורם מאורגניזמים בסביבה המדברית או הימית, תוך שימוש במודלים מחקריים חדשניים כגון הגנה ממפגעים סביבתיים ועיכוב בהזדקנות העור.
כמו כן, נוית מתמקדת בחקר ריפוי כוויות ופצעים באמצעות מודל עור ייחודי.