21 יונ' 2018

סטודנטים מביה"ס לרפואה ע"ש ג'ויס ואירווינג גולדמן אשר השתתפו בצוותים שונים בתחרות 'סטודנטים חושבים חדשנות 4.0', קטפו את המקום הראשון והשני .

במקום הראשון  זכתה  אפליקציית 'Appotropus' , הבאה  לייעל את הממשק שמקיימים האפוטרופוסים בישראל מול המדינה ולהקל על חייהם של קהילת האפוטרופוסים והמטפלים באמצעות ממשק דיגיטלי לניהול ולמעקב אחר הטיפול הסיעודי היומיומי. בצוות שפיתח אפליקציה זו, היה שותף הסטודנט שיר מילשטיין, הלומד רפואה בשנה א.

לצד האפליקציה המנצחת , זכתה במקום השני האפליקציה PharmaSee' שמטרתה לאפשר לקשישים, לקויי ראייה ועוורים אפשרות להתנהל ולזהות באופן עצמאי תרופות , באמצעות סריקת ברקו ולבצע מעקב תרופתי ויצירת ממשק רופא – רוקח. בצוות זה חברו יחדיו הסטודנטים נועם הדר ושירן שרעבי, סטודנטים משנה ג'. גם בשנה שעברה , נועם הדר יחד עם חבריו לכיתה אריאל חסידים, רותם טל ואסיל מחאמיד, קטפו בתחרות זו את הפרס במקום השני עבור פיתוח האפליקציה "איפה דפי", המאפשרת איתור ומיפוי של מכשירי דפיברילטור.

בתחרות השתתפו השנה 5 צוותים  שכללו סטודנטים לתואר ראשון ולתארים מתקדמים מביה"ס לרפואה, מחלקות מדעי המחשב, הנדסת תוכנה, , הנדסת מערכות תוכנה ומידע, הנדסת חשמל ומחשבים, ניהול ועוד באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, המפתחים במשך כארבעה חודשים יישומים, מוצרים ושירותים מקוונים חדשניים שלכולם מטרה אחת: ייעול ושיפור השירות הציבורי לאזרחים.

הזכיות הוכרזו בטקס שהתקיים במשרד המשפטים בתאריך  13 ביוני 2018 במעמד בכירים מהאקדמיה ומהמגזר הציבורי וביניהם: עו"ד אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים, דוד ברקת, מנכ"ל וסגן נשיאת אוני' בן- גוריון בנגב, נציגי רשות התאגידים במשרד המשפטים, נציגי ממשל זמין ורשות התיקשוב, נציגי ישראל דיגיטלית, בכירים בחברות היי- טק ועוד.

"סטודנטים יוצרים חדשנות במגזר הציבורי" היא תכנית חדשנית, פרי יוזמה  משותפת של האוני' וחברת גוגל ישראל ושותפים בו  משרד המשפטים, רשות התקשוב הממשלתי והמיזם הלאומי 'ישראל דיגיטלית'. המיזם נוצר לפני 4 שנים מתוך מטרה להוביל לגיבוש רעיונות ומיזמים טכנולוגיים חדשניים שיובילו לשיפור השירות המקוון תוך דגש על המגזר הציבורי.

תמונה של סטודנט עם תעודה