20 דצמ' 2021

​​​

המגמה לביולוגיה ימית וביוטכנולוגיה ימית מושכת סטודנטים רבים מחו"ל המגיעים באופן תדיר ללימודי תואר שני או שלישי בקמפוס אילת.

דזונג נגויין סיימה את לימודי התואר הראשון באוקיאנוגרפיה בווייטנאם ואת לימודי התואר השני במדע וניהול ימי בבלגיה, היום דזונג תלמידת מחקר לתואר שלישי בתוכנית לביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית בקמפוס אילת. היא לומדת בהנחייתם של דר' ליאור גוטמן מהמרכז הלאומי לחקלאות ימית, חקר ימים ואגמים לישראל ופרופ' עופר עובדיה מהמחלקה למדעי החיים של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

בשבוע שעבר נערך במכון ויצמן למדע כנס MicroEco2  לחוקים צעירים בתחום אקולוגיה מיקרוביאלית והדוקטורנטית הצעירה, דזונג נגויין זכתה בקטגוריית "ההרצאה הטובה ביותר" מבין שאר משתתפי הכנס. בהרצאה הציגה את תוצאות המחקר שערכה במהלך לימודיה במחלקה לביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית, מחקרה עוסק בתהליכי התיישבות והתפתחות של "ביופילים" (קבוצת תאים שנדבקים זה לזה) על משטח מפלסטיק, דבר המאפשר לבחון גורמים שונים שמשפיעים על האוכלוסייה המתפתחת

זונג_נגויין.jpg

דזונג.jpgדזונג מכון וייצמן.jpg

(בתמונות דוקטורנטית דזונג נגויין מרצה בכנס מכון וייצמן)