גלישה באינטרנט

 

המחשבים באוניברסיטה מחוברים לאינטרנט וניתן להשתמש בהם לגלישה. האינטרנט היא רשת מחשבים אשר פרושה על כל העולם וניתן להיעזר בה לצורך מציאת מידע.

כדי לגלוש באינטרנט יש להפעיל את הדפדפן Internet Explorer על-ידי double click  מהיר על  ה-icon   שעל שולחן העבודה:

 

יתקבל המסך הבא :

 

 

 

 

לכל אתר באינטרנט יש כתובת. הכתובת של האתר הנוכחי רשומה בתיבה הלבנה למעלה (מימין למילה Address) – תיבת הכתובת.

בכל אתר יש מספר דפים והמעבר ביניהם מתבצע על-ידי לחיצה עם הכפתור השמאלי של העכבר על הקישורים השונים שנמצאים בדפים (כאשר הסמן של העכבר נמצא מעל לקישור הסמן הופך מחץ ליד. כמו כן, צבעם של הקישורים הוא בדרך-כלל שונה מצבע שאר הטקסט).

כתובות האתרים מעידות לרוב על מיקומם הגיאוגרפי או על עיסוקם. למשל אתר שכתובתו מסתיימת ב- .co.il ממוקם בישראל ואתר שכתובתו מסתיימת ב- .com מייצג גוף מסחרי (commercial) וממוקם בדרך כלל בארה"ב.

  

ישנן מספר דרכים לגלוש באינטרנט:

v     לפי כתובת האתר – ניתן להקליד את הכתובת בתיבת הכתובת (יש ללחוץ לפני כן לחיצה אחת עם הכפתור השמאלי של העכבר על תיבת הכתובת).

v     לחיצה על קישורים.

v     שימוש במנועי חיפוש אינדקסים ופורטלים

אתרי מידע החשובים לסטודנט

 

1.      לוח המודעות , בו תמצאו הודעות בדבר ביטול שיעורים שינוי כיתות וכדומה..: 

      http://www.cs.bgu.ac.ill בדף לבחור ב –     ואחר כך לבחור 

 

 

 

הערה : זהו לוח מודעות של מדעי המחשב בלבד.

 

– להודעות של הנדסת תוכנה יש לגשת לדף הבית  http://www.se.bgu.ac.il  לבחור בקישורים הבאים :

 

   ולאחר מכן ב -    .

                                                                    

 

- להודעות של מתמטיקה יש לגשת לדף הבית  http://www.math.bgu.ac.il ולבחור בקישור הבא : 

 

        

 

2.   שעות הקבלה של המרצים  ושעות ההרצאות והתרגולים :

 

  www.cs.bgu.ac.il  בדף יש לבחור Education ->  Courses .

 

 

 

 כעת ניתן לגשת לאתר הקורס ע"י בחירת הקישור המתאים או לקבל אינפורמציה נוספת כגון שעות ההרצאות והתרגולים ושעות הקבלה של המרצים ע"י לחיצה על שם הקורס:

 

 

 

 

3. קיוסק המידע www.bgu.ac.il/kiosk_information    משמש את הסטודנטים לקבל מידע לגבי רישום  לקורסים, מערכת שעות אישית, גיליונות ציונים, לוח בחינות וכדו'.

 

           

 

ע"י כניסה לשרותי מידע לסטודנטים מגיעים לחלון:

 

 

 

 

הערה – הציונים הסופיים המפורסמים בתדפיס לימודים (ציונים) – הם הקובעים.

 

4. מידע כללי נוסף ניתן למצוא גם באתר האוניברסיטה http://www.bgu.ac.il .

 

מנועי חיפוש

מכיוון שקיימות באינטרנט כמויות עצומות של מידע בלתי מאורגן, נעשה שימוש רב במנועי חיפוש – אתרים שמקבלים שאילתת חיפוש ומחזירים קישורים לדפים שמתאימים ביותר לשאילתה.

 מנוע חיפוש הוא בעצם כלי תוכנה הסורק את רשת האינטרנט באופן קבוע ומייצר בסיס נתונים אודות האתרים ברשת והמילים אותן הם מכילים.

מנוע החיפוש מספק ממשק משתמש המאפשר לחפש בבסיס הנתונים אתרים המכילים מידע מסוים ע"י הקלדת מילות מפתח

הקשורות לנושא אותו מחפשים. המידע שיוחזר יהיו אתרים המכילים את מילות החיפוש שהוקלדו בנוסף לתיאור קצר של כל אתר (אם קיים כזה תיאור באתר) או מספר משפטים המכילים את מילות המפתח. דוגמא טובה למנוע חיפוש ניתן למצוא באתר  http://www.google.com .

 

לחיצה על  עם הכיתוב של "beer sheva"   יחזיר פלט על המסך עם קישורים

ששמם כולל את צמד המילים " beer sheva

          

 

 

 

כדי לשפר את איכות החיפוש מציעים מנועי החיפוש מגנונים לעידון החיפוש ע"י ממשק מתוחכם יותר או ע"י הוספת מילים המצביעות על הקשר הרצוי בין מילות המפתח. למשל הוספת המילהOR בין מילות המפתח תגרום להחזרת כל האתרים המכילים לפחות אחת ממילות החיפוש, לעומת הוספת המילה AND בין מילות המפתח שתגרום להחזרת כל האתרים המכילים את כל מילות המפתח, כמו כן ניתן להשתמש במירכאות " " – חיפוש כזה יחזיר רק אתרים הכוללים את קטע הטקסט המדויק המסומן בין המירכאות.

בכל אתר המכיל מנוע חיפוש ניתן למצוא קישור(link) לממשק המתוחכם יותר וכן קישור לדף המסביר כיצד ניתן למצות את המירב ממנוע החיפוש הספציפי ע"י שימוש במילים המיוחדות אותן הוא מכיר.

מנועי החיפוש הם אחד הכלים הבסיסיים ביותר לשימוש ברשת.קיימים מנועי חיפוש המתמקדים בחיפוש בנושאים מסוימים או בסוגי קבצים ספציפיים כגון תמונות או קבצי מוסיקה.

 

אינדקס או directory

אינדקס הוא דרך כללית לארגון מידע בדומה לאופן שבו המידע מאורגן למשל בדפי זהב. באינטרנט אינדקס הוא אתר המאפשר מציאת אתרים המכילים מידע בנושא מסוים ע"י ירידה בהיררכיה של נושאים. למשל אם נרצה למצוא מידע על זמר או להקה מסויימת נפנה לקטגוריה פנאי ובידור -> מוסיקה -> אמנים משם נוכל מלהמשיך ולחפש לפי א'-ב', לפי סגנון מוזיקלי, לפי איזור גיאוגרפי וכו'. בניגוד למנוע חיפוש שמשתמש בתוכנה בלבד ומחזיר את כל האתרים המכילים מילים מסוימות (לעיתים כמות אדירה של אתרים או אתרים שהקשר שלהם למידע הרצוי רופף ביותר), אינדקס עובר עריכה אנושית כדי שהאתרים המופיעים בו אכן יתאימו לקטגוריות בו הן נמצאים.

מרבית אתרי האינדקס מכילים בנוסף גם מנוע חיפוש. כדוגמא לאתרי אינדקס מוצלחים ניתן לקחת את http://www.yahoo.com או את http://www.walla.co.il המצומצם בהרבה מהאתר של yahoo אך מציג קישורים לאתרים בעברית.

 

Portal

פורטל הוא אתר השואף לשמש כדלת הכניסה לאינטרנט למשתמשי האינטרנט. פורטלים מכילים לרוב מנוע חיפוש ואינדקס ובנוסף נותנים שירותים כגון דואר אלקטרוני חינם, תחזית מזג אויר, חדשות, מפות דרכים, ספרי טלפונים, חדרי צ'אט, מדריכי קניות ומבצעים וכו'.

האתרים http://www.yahoo.com  ו http://www.walla.co.il הם בעצם פורטלים המכילים אינדקס ומנוע חיפוש.​