03 ספט' 2020

​​רגע לפני תחילת שנת הלימודים ריכזנו לכם את המלגות שיעזרו לכם לממן את התואר וחלקם גם יכניסו לכם משמעות נוספת לשנת הלימודים.

מלגת משרד הביטחון- שנה ראשונה חינם ללומדים בפריפריה

למי היא מתאימה-הזכאות למלגה הינה החל מ-3 חודשים טרם סיום השירות הסדיר ולמשך 5 שנים מיום סיום השירות הסדיר. (משרתי מילואים פעילים זכאים עד 10 שנים מסיום השירות הסדיר). מסיימי שירות לאומי- אזרחי, ששרתו במשך 12 חודשים, יהיו זכאים למלגה של עד 50% משכר הלימוד האקדמי ששולם בפועל (בקיזוז מלגות נוספות). -הזכאות למלגה תקפה ליום ההרשמה.

מתי ואיך מגישים- במהלך סמסטר א מקבלים מייל ובו טופס ויתור סודיות מדיקנט הסטודנטים רונית כהן. יש למלא את הטופס חתום. סטודנטים שימצאו זכאים יקבל הודעה ממשרד הביטחון שבו יצטרכו לחתום על כתב התחייבות באזור האישי של משרד הביטחון.

כמה כסף-  שכר לימוד מלא, עד 10,259 ש"ח. המלגה מתקבלת בסיום שנת הלימודים.

התנדבות-  אין צורך להתנדב עבור מלגה זו .

מלגת פרח

למי היא מתאימה- למי שעובר ראיון קבלה עם רכז פרח

מתי מגישים-  רישום החל מחודש אוג' באתר פר"ח

כמה כסף- 5,200 ש"ח אשר מקבלים בשלוש פעימות פברואר, מאי ואוגוסט.

התנדבות-  4 שעות שבועיות עם הקהילה.

מלגת השלמה למתנדבים בפרח ובמלגות אחרות המאושרות על ידי הדיקנט

מלגה המורכת מפרח + מגבית קנדה + מלגת השלמה של אוניברסיטת בן-גוריון באילת.

למי היא מתאימה-  סטודנטים לתואר ראשון אשר אינם מקבלים מלגה אחרת (מלבד מלגת דיקן על בסיס סוציו אקונומי)

מתי מגישים-  הרשמה לפרח מתבצעת בחודש ספטמבר. בתחילת סמסטר ב' צריך להגיש טפסים לרונית דיקנט הסטודנטים.

כמה כסף-  שכר לימוד מלא עד 10,259 ש"ח (אינו כולל נלווים וקורסים באנגלית). את מלגת פרח 5200 מקבלים בשלוש פעימות במהלך השנה ואת ההשלמה לשכר לימוד מקבלים במהלך סמסטר ב.

התנדבות-  יש צורך להתנדב 4 שעות שבועיות בפרויקט פרח.

מלגת ממדים ללימודים

למי היא מתאימה-חיילים לוחמים משוחררים שהתגייסו החל מ1.7.2013 ואילך. שרתו שירות מלא ותקין והינם בלי תעודת שחרור בכבוד-זהב.

• חיילים משוחררים השייכים לאחת מהאוכלוסיות הבאות: חיילים בודדים, זכאי תשלומי משפחה-הורים, עולים חדשים ובני מיעוטים. שהתגייסו החל מ 1.7.2013 ואילך, שירתו שירות תקין ובעלי תעודת שחרור בכבוד- זהב\כסף\ארד.

מתי ואיך נרשמים- 1.9.2020-31.12.2020, דרך האתר לחיילים משוחררים של משרד הביטחון.

כמה כסף- שני שליש משכר הלימוד האוניברסיטאי לתואר ראשון ושני. תואר ראשון- זכאים לשלוש שנים. סטודנטים להנדסה\ רפואה- 4 שנים. סטודנטים לתואר שני- שנתיים.

התנדבות- אין צורך להתנדב עבור מלגה זו.

מלגת משרד החינוך

למי היא מתאימה- סטודנטים לתואר ראשון
הגורמים הנבחנים הם- מצב משפחתי, מספר אחים או ילדים עד גיל 21, מספר אחים סטודנטים מגיל 22, מגבלות רפואיות, מגורים בשכונות ובישובים שנכללים בפרויקט שיקום, טיפול משפחות הסטודנטים ע"י הרווחה, שירות צבאי\ לאומי, משך לימודים, תארי הלימוד, חוגי הלימוד, היקף סכום שכר הלימוד, היקף הסיוע החיצוני.

מתי מגישים-  17.11-5.1.

כמה כסף- 4,000-12,480 ש"ח.

התנדבות-  אין צורך לבצע פעילות התנדבותית עבר מלגה זו.

מלגת אתנחתא

למי היא מתאימה- למי שעובר ראיון אישי.

מתי ולמי מגישים- בתחילת שנה לטלי 050-6908303

כמה כסף- עד 4,000 ש"ח.

התנדבות- אין. אך צריך להגיע פעם בשבוע למפגש שבו יש קבוצות לימוד, הרצאות ופעילויות בנושא יהדות.

מלגת דיקן הסטודנטים

​למי היא מתאימה- הקריטריונים לקביעת זכאות למלגת לימודים מפורטים בטופס הבקשה לסיוע ונקבעים על-פי הנחיות של ועדה ציבורית.

מתי ולמי מגישים- לסטודנטים ותיקים – עד 31.07.19.

לסטודנטים חדשים- עד 31.8.19. סטודנטים שיתקבלו לאחר תאריך זה, יוכלו להגיש בקשה עד שבועיים מתאריך קבלתם.

התנדבות-  בהתאם לגובה המלגה.

הגשת בקשה מקוונת למלגה  »

מלגת ידידים

​למי היא מתאימה- לסטודנטים אשר עוברים ראיון אישי עם רכז המלגה.

מתי ו​למי מגישים- 20.8-31.10.

מה כסף- 10,000 ש"ח​.

התנדבות- 140 שעות התנדבות שנתיות (4 שעות​ שבועיות) עם נוער בסיכון.

הגשת בקשה מקוונת ל​​מלגה  »

​שימו לב שיש עוד המון מלגות אך אנחנו התמקדנו בנפוצות ביותר בקמפוס אילת.

מאחלים לכם בהצלחה בשנות הלימודים ! ​