אוצר התערוכה: חיים מאור
טקס פתיחת התערוכה: 29 במרץ 2011, בשעה 18:30
בגלריית הסנאט, מרכז המבקרים ע"ש שרוט הזמנה
נעילת התערוכה: 6 ביוני 2011
 
"אני רומני: ציר בוקרשט - תל-אביב", תערוכה חדשה הבוחנת את הזהות הרומנית כפי שהיא באה לידי ביטוי בעבודותיהם של עשרים אמנים רומנים ועשרים אמנים ישראלים.
 
לדברי פרופ' חיים מאור, חבר סגל במחלקה לאמנויות באוניברסיטה, שאצר את התערוכה ביחד עם סטודנטים בקורס אוצרות שבהנחייתו, המציגים הם אמנים רומניים עכשוויים, העוסקים בזהות ארצם על רקע השינויים המואצים המתרחשים בה. "לאחר נפילת השלטון של צ'אוצ'סקו גברה החדירה המסיבית של מאפיינים גלובליים מערב-אירופיים ואמריקאיים לרומניה. המציאות החדשה משתקפת בעבודותיהם של האמנים במגוון אמצעים, תגובות ועמדות: התייחסות לזיכרונות ביקורתיים וכואבים מתקופת השלטון הקומוניסטי הישן; ערגה לערכי מסורת, מורשת עממית וסמלים דתיים; ביקורת כנגד התבטלות עצמית לצד ניכוס ערכי צריכה ותרבות גלובליים", אמר פרופ' מאור.
 
יחד עמם ולצדם מציגים עשרים אמנים ישראלים בני דורות שונים, יוצאי רומניה או בניהם של יוצאי רומניה. בעבודותיהם קיים ביטוי ישיר או עקיף למולדתם, למורשתה, לתרבותה, לנופיה ולרוחה, תוך מיזוג מרתק של תחושות וזיכרונות שהותירו שם וממשיכים ללוותם בחייהם בישראל.
 
האמנים הרומנים המציגים בתערוכה הם אמנים מובילים בסצנת האמנות העכשווית החל באמנים הפועלים משנות השבעים כמו תיאודור גראור וסורין אילפובאנו וכלה באמנים צעירים ביקורתיים כמו דן פרז'ובסקי, אירינה בוטאה ו-דְרָגוֹש בּוֹרְלָכּוּ. בין האמנים הישראלים ניתן למצוא שמות כמו ראובן רובין ומרסל ינקו (בעבודות שלא הוצגו עד כה), אמני דור הביניים כמו דב הלר, פיליפ רנצר ובלו סמיון פיינרו ואמנים צעירים כמו איריס קובליו ואפי בן דוד.
 
ביום פתיחת התערוכה, החל מהשעה 9:30 בבוקר עד שעה 18:00, יתקיים באוניברסיטה כנס שיבחן את הצירים השונים הקושרים בין בוקרשט לתל-אביב בתחומי ההיסטוריה, התיאולוגיה, האמנות החזותית, הספרות והפולקלור. בכנס יישאו דברים מרצים מאוניברסיטאות שונות בארץ, ברומניה ובארצות הברית. הכנס והתערוכה נערכים בשיתוף פעולה עם המכון הרומני לתרבות בתל-אביב ובסיוע ארגון א.מ.י.ר וארגון ה.ו.ר.
 
דב הלר, ריטוש, 2006
 

דְרָגוֹש בּוֹרְלָכּוּ, פסלים חיים, 2010
 

איריס קובליו, טרנדפיר (שושנה), 2009, צבעי מים על קופסת תרופות