אודות הפרויקט  |  צוות החוקרים  |  צור קשר  |  English

פרופ' עמית שכטר

פרופ' שכטר מהמחלקה לתקשורת באוניברסיטת בן גוריון, מתמקד במחקריו בראייה כוללת וביקורתית של מדיניות תקשורת ובהשלכותיה על האתגרים הנובעים מחלוקתם הבלתי-שוויונית של משאבי התקשורת ומהשתקת קולו של הציבור הנובעת מכך. 

מחקריו המבקרים את תוצאותיה של מדיניות חדירת הרדיו, הטלוויזיה, הטלוויזיה בכבלים, התקשורת הניידת, האינטרנט והשידורים הדיגיטליים בישראל, בארה"ב, בקוריאה, במדינות אירופה ובהשוואות רוחב בינלאומיות פורסמו ב- 4 ספרים שכתב וערך ובלמעלה מ- 40 מאמרים שפורסמו בכתבי עת אקדמיים וכפרקי ספרים.

מאמריו צוטטו בדיונים בכנסת ובקונגרס האמריקני. פרופ' שכטר נטל חלק פעיל, כמרצה, בלמעלה מ- 50 כנסים אקדמיים בנושאי תקשורת ומדיניות תקשורת בישראל ובעולם והוזמן בין היתר להרצות באוניברסיטאות אמסטרדם, המבורג, האוניברסיטה המרכז-אירופית בבודפשט, האוניברסיטה הלאומית של טייוואן ואוניברסיטת טקסס

הוא העורך המייסד של כתב העת האקדמי המקוון The Journal of Information Policy והמוטב של מענקי מחקר מטעם קרנות רבות ובהן קרן פורדMedia Democracy FundSocial Science Research Council, והאיחוד האירופי (תוכנית Marie Curie). 

בעבר כיהן כיועץ משפטי לרשות השידור (1993-1997) וכסמנכ"ל בחברת סלקום (2000-2004). כן ייצג וייעץ לגופי תקשורת שונים בישראל וברשות הפלסטינית ובהם: נטוויז'ן, נוגה תקשורת, אולפני הרצליה, האחים וורנר, אם.טי.וי, ערוץ המזרח-התיכון, וחברת הרט"ן הפלסטינית ג'וואל.                               

כמו כן היה חבר בוועדות ציבוריות שעסקו בין היתר ברפורמות ברשות השידור, בענף הטלוויזיה בכבלים, בהסדרת השידורים, ובעידוד היצירה המקורית.

החל משנת 2004 מכהן פרופ' שכטר כפרופסור חבר בביה"ס לתקשורת באוניברסיטת Penn State בארה"ב.

לקורות חיים באנגלית

ליצירת קשר: amitsch@bgu.ac.il

 
 
ד"ר אורית בן הרוש – פוסטדוקטורנטית                                            
 
אורית- תמונה.pngאורית בן הרוש (Ph.D. Queensland University of Technology) היא פוסט דוקטורנטית במחלקה לתקשורת, אוניברסיטת בן גוריון בנגב.
 
אורית מתמחה בחקר ההשפעה חברתית של האינטרנט ושימוש בטלפונים חכמים.
הניסיון האקדמי של אורית כולל מחקר והוראה בנושאי מדיה חברתית, איטרנט וטלפונים ניידים וחכמים.
 
ניסיונה הקודם בתעשייה כולל תפקידי שיווק שונים בחברות טלקומוניקציה.
 
תחומי העניין המחקריים של אורית כוללים social networking - פנים אל פנים ובתיווך האינטרנט, ובכלל זה friendworks; שייכות לקהילה (sense of community), וניידות של אוכלוסיות (population mobility).
 
 
ליצירת קשר: oritben@post.bgu.ac.il
 
 
 נועם תירוש – דוקטורנט
                                                            Noam
נועם תירוש, הוא דוקטורנט במחלקה לתקשורת, אוניברסיטת בן גוריון בנגב.
 
המחקר של נועם לדוקטורט מתמקד בהקשרים בין זיכרון קולקטיבי, אמצעי תקשורת ודמוקרטיה במובנה הרחב.
מאמרים שכתב נועם התפרסמו בכתבי עת כגון “The Information Society”, מחקריו הוצגו בכנסים אקדמיים לאומיים ובינלאומיים.
 
 
 

ליצירת קשר: noamti@bgu.ac.il

 

יונתן מנדלס - דוקטורנט

Jonathan
יונתן מנדלס לומד לתואר שלישי במחלקה לתקשורת באוניברסיטת בן גוריון בנגב.
 
מחקרו מתמקד בקשר שבין תקשורת מתקדמת וטכנולוגיה חינוכית, ובאופן שבו מורים עושים שימוש ביחידות הוראה מבוססות משחק כדי להניע שינוי חברתי. הוא תומך נלהב בהכנסת טכנולוגיה לכיתות ולבתי הספר. בעבר עסק בניתוח ביקורתי של טקסט עיתונאי וחקר אירועים שונים בהיסטוריה של העיתונות בישראל.
בנוסף, מילא תפקידים מגוונים בגופי תקשורת וחינוך שונים ובמגזר השלישי.

לקורות חיים באנגלית

ליצירת קשר: jonathan.mendels@gmail.com


שולה מולא - דוקטורנטית 

שולה מולא היא תלמידה לתואר שלישי במחלקה לתקשורת באוניברסיטת בן גוריון בנגב. 
 
בהתבסס על ניסיון של שנים בתחומי חינוך, הסברה ופעילות חברתית בקרב קהילת יוצאי אתיופיה, שולה ממקדת כעת את מחקרה על ההשפעה של טכנולוגיות תקשורת בכלל והמדיה החברתית בפרט, על התהוות והתעצמות של קבוצות אקטיביסטיות של ישראלים אתיופים.
 
עבודת התיזה בתואר השני של שולה עסקה בהתמודדותם של תלמידים אתיופים עם גזענות בבתי ספר דתיים. 
בקרוב יתפרסם מאמר בנושא, במשותף עם  פרופ' תמר רפפורט מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
 
 
ליצירת קשר: shulamola@walla.com

 

מלכה שחם - מועמדת לדוקטורט

Malka
מלכה שחם היא בוגרת תואר ראשון במדעי מדינה ותקשורת ותואר שני בתקשורת. מלכה נמצאת בתחילת לימודי דוקטורט במחלקה לתקשורת באוניברסיטת בן גוריון. מילאה בעבר שורת תפקידי ייעוץ אסטרטגי ותדמיתי למגוון ארגונים חברתיים, ביניהם שימשה כדוברת סולם וכאשת יחסי ציבור של בית הספר הגבוה לטכנולוגיה – מכון לב בירושלים.
 
מחקרה של מלכה יתמקד בהעצמת אוכלוסיות חרדיות באמצעות השימוש באמצעי תקשורת מתקדמים.

לקורות חיים באנגלית

ליצירת קשר: shacham164@gmail.com

 
אמנה אחמד שרנה
 
אמנה היא סטודנטית לתואר שני במחלקה לתקשורת, אוניברסיטת בן גוריון בנגב. היא מורה לאנגלית בבתי ספר במזרח ירושלים. משנת 2008, אמנה מתנדבת ב'אל-טריק' כמדריכת קבוצות. תחום העניין המחקרי של אמנה מתמקד בהשפעת טכנולוגיות תקשורת על מיעוטים ערביים.