מקצוע הקונדיטאות מהווה את "הדובדבן שבקצפת" בתחום הקולינארי, העוסק במקצוע הקונדיטאות זקוק לרגישות אסתטית ויכולת אישית,
כישורים בסיסיים בציור, קישוט, גרפיקה ופיסול וכן, מודעות לעיצוב המוצר.
 העיסוק כולל הכנה עצמאית של דברי מאפה, לחמים, עוגות, מנות קינוח, רטבים וציפויים, קישוטים ופעולות גמר לפני הגשה, שילוב אלמנטים יצירתיים מקוריים-כל הנ"ל, על-פי דרישות האירוע, ציפיות המזמין והאורחים אניני הטעם ובסטנדרטים בינלאומיים של איכות ומצוינות.
 
תכנית הלימודים כוללת לימודים עיוניים והתנסות מעשית בסדנאות המשוכללות של בית-ספרנו, במגמה לתת בידי התלמיד את כל הידע וההתנסות הנדרשים להשתלבותו המקצועית בתחום.

מקצועות העזר הנלמדים בקורס, כגון: תזונה, תורת האירוח, ציור, פיסול וחשבון
מקצועי,אמורים לטפל בהיבטים המשלימים של המקצוע והתפקיד.
 
מטרת הקורס:
הכשרת קונדיטורים המסוגלים לתפקד בבתי מלון ובענפי אירוח נוספים על פי תקנים בינלאומיים.

תכנית הלימודים בנויה כך שהיא מקנה ידע עיוני ומעשי בתחום
המקצועי ובנושאים הנלווים, כאשר ההתמחות הינה חלק מתהליך הלימוד וההתנסות
ומהווה "גשר" לשלב היציאה לעולם העבודה
.
שלב ההתמחות מוקדש לעבודה יצרנית בקונדיטוריה והוא מתבצע בסביבת עבודה אמיתית (בתי מלון, קונדיטוריות וכדומה).
הקורס כולל לימודים עיוניים, לימודים מעשיים ועבודה במקצוע במתכונת 3X3.
 
משך הקורס:
 
10 חודשים הכוללים התמחות מעשית ומתקיימים בשני שלבים:
  • שלב א'-חודש ראשון 5 ימי לימודים בשבוע בין השעות 08:00-15:00
  • שלב ב'- 3 ימי לימודים בשבוע ו- 3 ימי עבודה באחד המלונות, המסעדות, אולמי השמחות (חובה).
  
תנאי קבלה :
  • 10 שנות לימוד
  • שליטה בעברית ואנגלית ברמה נאותה
  • מבחן מיון
  • ועדת קבלה
למסיימי הקורס בהצלחה יוענקו התעודות הבאות:
תעודת מקצוע סוג 01 בקונדיטאות של משרד הכלכלה
תעודת גמר של ביה"ס למלונאות ותיירות, אוניברסיטת בן-גוריון באילת
 
תאריך פתיחה: 1.11.16

לחיילים משוחררים - הלימודים מוכרים לתשלום על חשבון הפיקדון

 

​ ​