​ההצגה "אוליאנה​" של התיאטרון הקאמרי, 21.1.2020

בתאריך 21.1.2020 אירח המשרד להוגנות בשיתוף ועד הסגל האקדמי הבכיר את ההצגה "אוליאנה" של תיאטרון הקאמרי באולם זוננפלד. ההצגה עוסקת במערכת היחסים הנרקמת לאורך תקופה בין פרופסור לסטודנטית, על הצעה אחת שהתפרשה לכמה פנים,  ועל התחום האפור אליו נופל כל נושא ההטרדות המיניות באקדמיה. לאחר הצפיה בהצגה, התקיים דיון פורה בהנחייתה של ד"ר הילה רימר יועצת הנשיא להוגנות מגדרית, בהשתתפות הבמאית שרה פון שוורצה, פרופ' אסתר פריאל הנציבה להטרדות מיניות, עו"ד תמר מונד היועצת המשפטית. ניכר כי החשיפה להצגה ולפרשנות שהועלתה בדיון עוררה מחשבה בקרב הצופים והצופות, והיוותה קרקע להמשך שיח. שילוב הדיון לאחר הצפייה בהצגה תרם להבנה למחשבה, והדהד את המסר.

בדיון כל צד העלה את זווית הראיה שלו. עו"ד תמר מונד היועצת המשפטית שיתפה כי בצפייה בהצגה מיד ראתה לנגד עיניה את כתב הקובלנה אותו גם הציגה במהלך הדיון בפני הקהל. הנציבה הסבירה כי כאשר מגיעים אליה המתלונן או המתלוננת היא אינה עדה למתרחש כמו בהצגה ועליה לערוך בירורים רבים. הבמאית הסבירה מה המסרים והרעיון שעומד מאחורי כל מערכה, ואת הרעיון שעומד מאחורי הידרדרות מערכת היחסים ביניהם, עד לכדי יציאה מהתחום האפור ואלימות שלא מתפרשת לשתי פנים במערכה השלישית. בקשתה הייתה- בואו לא נגיע למצבי הקיצון, בואו לא נגיע למערכה 3.

ההזמנה להצגה | לאלבום התמונות מן ה​​אירוע »​

נשים את זה בראש סדר העדיפויות - המאבק באלימות נגד נשים, 15.1.2020​​​

 

כ-80 משתתפות ומשתפים הגיעו היום לאירוע סגירת התערוכה הנודדת לציון המאבק באלימות נגד נשים. התערוכה התקיימה ביוזמת האגודה הסטודנטיאלית ובשיתוף הפורום האוניברסיטאי למניעת הטרדות מיניות והמשרד להוגנות מגדרית.

יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים צוין בחודש האחרון בתערוכה נודדת ברחבי הקמפוס המציגה קורבנות שגבתה אלימות נגד נשים בשנה האחרונה, נתונים ומסרים בנושא לצורך העלאת מודעות למאבק באלימות נגד נשים וסוגיית ההטרדות המיניות.

את האירוע, בהנחייתה של ד"ר הללי פינסון, פתח הנשיא, בדבריו ציין כי אלימות נגד נשים אינה רק בעיה של נשים, אלא בעיה של החברה כולה. בהמשך ציינה ד"ר הילה רימר, יועצת הנשיא להוגנות מגדרית את הצורך בפעולה משותפת, חוצה מגזרים ומעמדות, למיגור התופעה, בהסברה, חשיפה וטיפול, ואת החשיבות של הירתמות האוניברסיטה להגברת הפעילות בתחום. יו"ר אגודת הסטודנטים, עדי אהרוני, ומעיין פדן מארגון הסגל האקדמי הזוטר הוסיפו בדבריהן על החשיבות הרבה של המודעות לנושא.

בסדרת ההרצאות שנערכו לאחר מכן סקרה חגית פאר, יו"ר נעמת, את ההתפתחויות בנושא מניעת האלימות בשנים האחרונות, ורונית לב ארי, קרימינולוגית, מומחית למניעת אלימות נגד נשים ונערות סיפרה על דרכים לצאת מזוגיות אלימה ולהישאר בחיים.

ד"ר ריבי גיליס, פעילה פמינסטית, סקרה את המאבק בהטרדות מיניות באקדמיה, ולסיום הדיון - פרופ' אסתר פריאל, נציבת קבילות לענייני הטרדה מינית באוניברסיטה, סיפרה על הנעשה באוניברסיטת בן-גוריון.

הזמנה לאירוע הסיום | לאלבום התמונות מן האירוע »​

כנס ההכנה הארצי ליציאה לפוסט-דוקטורט, 11.11.2019​

לכנס הגיעו כ-200 משתתפים מכלל המוסדות האקדמיים בארץ, וזכו ליהנות מיום מרתק, אשר כלל את הרצאתו של נועם פיינהולץ, חוקר ומרצה לתקשורת, על העברת מסרים אפקטיבית בהרצאה ובראיון; היכרות עם ארגון Science Abroad ע"י מנכ"ל הארגון נדב דואני; פאנל קרנות למלגות רחב עבור פוסט-דוק בארץ ובחו"ל; הרצאתה של עדי רודריגז ברנע על קידום עצמי באקדמיה דרך שימוש במדיה החברתית; פאנל חוקרות השבות מפוסט-דוקטורט מתחומי מחקר מגוונים; הרצאתו של מייקל בן שטרית, מומחה ויזות מארגון Science Abroad; ולסיום הרצאתה מעוררת ההשראה של יעל ארד.

 תוכנית הכנס | לאלבום התמונות מן הכנס »

מצ"ב המצגות שהוצגו בפאנל קרנות למלגות:
​פאנל מלגות​ מלגות קרן פולברייט ישראל המינהלת הישראלית למו"פ האירופי
מלגות רוטשילד, יד הנדיב​ הקרן הלאומית למדע מל"ג - ות"ת​​ מכון ויצמן למדע​