נטע לוטם, סטודנטית שנה 5 בביה"ס לרפואה ע"ש ג'ויס וארוינג גולדמן יחד עם 3 סטודנטיות  מאוניברסיטת בן גוריון בנגב זכו במקום הראשון בתחרות " סטודנטים מובילים חדשנות במגזר הציבורי בגין פיתוח אפליקציה שתשפר את הטיפול בתחום הבריאות -  Mindi.


האפליקציה תאפשר לחולים מתחום בריאות הנפש, לעקוב ולזהות שינוי או החמרה במצבם.
במהלך סבב בפסיכיאטריה, לוטם נחשפה לחוויות ולתחושתם של מטופלים שחשו שאין הם מעורבים ובשליטה על מצבם. מחקר מעמיק שעשתה בקרב המטופלים ושיחות עם מספר רב של מטפלים ומטופלים,  הביאו את לוטם לחשוב על דרך בה ניתן  להחזיר את תחושת השליטה של המטופל ולשפר את האינטראקציה בינו לבין המטפל.  הרעיון קרם עור וגידים במסגרת התוכנית  "סטודנטים מובילים חדשנות במגזר הציבורי ", שאורכת כשנה, בה סטודנטיות וסטודנטים מהאוניברסיטה מפתחים פרויקטים טכנולוגיים ואפליקציות בהתאם לצרכי ואתגרי משרדי הממשלה השונים. התכנית פרי יוזמה של  אוניברסיטת בן גוריון בנגב בשיתוף מערך הדיגיטל הלאומי וגוגל .
mindi_app.png

לוטם: "הפסיכיאטריה מושתתת מאוד על התרשמות המטפל או המטפלת, ובדיקה שנעשית באמצעות שיחה. כלומר - אין הרבה שימוש במדדים מספריים וגרפיים. אנחנו בחרנו לתת פתרון לבעיה הזו מכיוון ​של self monitoring  - לפתח כלי שיאפשר למטופלים למדוד את מצבם ולזהות שינוי או החמרה במצב הבסיס שלהם. החלום שלנו להפוך את מינדי למוצר אמיתי וזמין לכל מי שמתמודד עם תחלואה נפשית על כל הספקטרום" 

​​