26 ספט' 2017

הקורס "סוגיות בסביבה, קיימות ושמירת טבע" (205-1-1052), שנבחר כאחד  מקורסי הדגל של מדינת ישראל וזכה בתחרות היוקרתית של המל"ג להפקה אינטרנטית בפלטפורמה היוקרתית של edX, מציע לסטודנטים הלוקחים בו חלק חווית למידה ייחודית, חדישה ומעניינת המשלבת תחומי ידע רבים ומגוונים הנוגעים בנושאי הסביבה, טבע וקיימות.

הקורס הופק תוך חשיבה מעמיקה על תכניו, אופן העברתו ומכלול הצרכים האקדמיים שבו. המתכונת האינטרנטית החדשה מציעה חוויה לימודית שונה, תוך הרחבת היקף ועומק התכנים וגיוון דרכי ההמחשה. הקורס מורכב ממצגות וידאו, סרטונים, קריאה, דיון, תרגיל ובסיומו בחינה מסכמת והוא  יעלה לאוויר בפעם הראשונה בסמסטר הסתיו של שנת תשע"ח.  מדובר בקורס בחירה הפתוח לסטודנטים לתואר ראשון.

קצת על הקורס:

• 🌿 קורס מגוון, החושף את התלמידים למגוון תחומי סביבה – מגוון ביולוגי ושמירת על מערכות אקולוגיות, קצבי הכחדה והשבת מינים לטבע, אגרואקולוכגיה ושירותי מערכת אקולוגית, תכונות אוויר וזיהום אוויר והשלכותיו, תכונות מים, זיהום מים ושיטות להשבת מים, בניה ירוקה ואתגרים אקלימיים בחיים בבניינים, קיימות בעולם המערבי והתמודדות עם אתגרי הפחתת טביעת הרגל הפחמנית וחסכון אנרגטי בסביבות עירוניות וגלובאליות ועוד.

🌿 אופן העברה: הקורס יועבר דרך פלטפורמת ה-edX, מערכת למידה מקוונת המציעה קורסים באיכות גבוהה מן האוניברסיטאות ומוסדות הלימוד הטובים בעולם, לסטודנטים ברחבי העולם. הקורס יהיה זמין לכלל תלמידי האוניברסיטה, וכמו כן לסטודנטים מחוצה לה, כקורס מקוון אשר יכול להילמד ללא צורך בנוכחות בכיתה או במסגרת מחייבת אחרת. הקורס בנוי משמונה יחידות לימוד, כאשר לומדים יחידה אחת בכל שבוע. היחידות מורכבת ממצגות וידאו באיכות גבוהה מאוד, סרטונים, קריאה, דיון ותרגיל.

הקורס מועבר ברמה יסודית ומקצועית גבוהה ועל פי הסטנדרטים האקדמיים הקיימים באוניברסיטה.

• 🌿 דרישות: קיום שני בחנים מקוונים בכל יחידת לימוד (תנאי הכרחי להצלחה בקורס – זאת על מנת לקבל תעודת certificated) ובחינת סיום במסגרת הרגילה של האוניברסיטה המתקיימת בתקופת הבחינות.

יתרונות הקורס:

• 🌿 מקוון – קל ונוח לגישה

• 🌿 ניתן ללמוד ולתרגל מכל מקום ובכל עת, בקצב אישי.

• 🌿 העצמת יכולת למידה עצמית

• 🌿 פלטפורמה מצוינת לשיפור האנגלית

• 🌿 סיוע מצוות הקורס, הניתן לפי הצורך אישי

• 🌿 חווית למידה חדשנית המרחיבה את היקף ועומק התכנים ודרכי ההמחשה

• 🌿 חלק ממגמה גלובאלית של למידה חדשה הנעשית באופן מקוון

פרטים חשובים:

• 🌿 הקורס מועבר באנגליתעם כתוביות בעברית/אנגלית/ערבית לבחירה. הקורס מועבר על ידי שישה אנשי סגל האוניברסיטה הבכירים בתחום.

• 🌿 הנחיות מסודרות על תהליך ההרשמה ודרך הלימוד יתקבלו לאחר סגירת הקורס לרישום.

• 🌿 טרם הרישום לקורס אנא בדקו ישירות מול מזכירות המחלקה שלכם, שהקורס אכן מאושר על ידם כקורס בחירה/בחירה כללית.