פרוייקט טביעת הרגל הפחמנית
פרויקט זרימת החומרים וטביעת הרגל הפחמנית של אוניברסיטת בן גוריון בנגב, אומד את החותם הסביבתי של פעילות האוניברסיטה על ידי שימוש בשיטות מעולם החשבונאות הסביבתית: ניתוח זרימת החומרים (Material Flow Analysis) וטביעת רגל פחמנית (Carbon Footprint). ניתוח זה עשוי לזהות מרכיבים אשר הינם בעלי השפעה משמעותית ולהצביע על תחומים בהם נדרש קידום יוזמות ובניית תכנית לצמצום ההשפעה הסביבתית הנגזרת מפעילותה השוטפת של האוניברסיטה.
השלב ראשון מתקמד הפרוייקט בקמפוס המרכזי של אוניברסיטת בן גוריון בנגב – קמפוס מרקוס. אך הפרוייקט מתעתד לנתח את הפעילות בכל הקמפוסים. האמידה הסביבתית של מתכנסת לחמישה תחומים: אנרגיה, מים, נסועה לקמפוס, רכש וחומרים, מזון ופסולת. מטרת הפרויקט היא לשרטט תמונת מצב ואמידה של כמויות החומר והמשאבים הנצרכים על ידי הפעילות השוטפת של האוניברסיטה ותוצרי הלוואי שלהם בעזרת ניתוח זרימת החומרים. על סמך מיפוי צריכת המשאבים מחושבת טביעת הרגל הפחמנית של האוניברסיטה בעזרת חומרים מהספרות המקצועית ומקדמי המרת פליטות גזי חממה המותאמים לישראל.
הפרויקט בהובלת "קמפוס ירוק" ו"מרכז הנגב לקיימות" התאפשר הודות לשיתוף פעולה עם בעלי תפקידים וגורמים מקצועיים באוניברסיטה. לצד איסוף נתונים כמותיים (צריכת חשמל, מים, דלק, מוצרי רכש ודיווח על מצאי פסולת), נערכו סקרים בקרב עובדי האוניברסיטה וסטודנטים לגבי הרגלי ההגעה שלהם לקמפוס ושיחות עומק עם בעלי תפקידים.