הסיור האקדמי לפולין עוסק במגוון הפוליטי והחברתי של פולין, מן העבר הרחוק והקרוב ובפולין בת זמננו, ונוגע בסוגיות הקשורות בדמוקרטיה, יחסי פולין-האיחוד האירופי, אירו-סקפטיות, לאומיות ולאומנות ועוד. על מנת להבין בצורה הטובה ביותר את השינויים שחלו וחלים בחברה הפולנית, הסיור מתמקד באירועים חשובים בהיסטוריה הפולנית, בתפקידה ההיסטורי בזמן מלחמת העולם השנייה, בעברה הקומוניסטי, בעלייתן של מפלגות הימין, ביחסה של פולין כלפי מיעוטים ומהגרים, במקומם של היהודים ובקשר עם ישראל. פולין כחברה חדשה יחסית באיחוד האירופי עברה תהליך אינטגרציה בפני עצמה, שהוביל למגמות משמעותיות בפוליטיקה, בחברה ובהבניית הזהות הפולנית. הסיור האקדמי מאפשר לבחון את המערכת המפלגתית-פוליטית, יחסי החוץ, הכלכלה, החברה האזרחית, התרבות והאקדמיה בפולין. במהלך הסיור ניתנת לסטודנטים האפשרות להיפגש עם גורמים ממשלתיים, פוליטיקאים, אנשי אקדמיה, פעילים חברתיים ופוליטיים, וסטודנטים מקומיים, במטרה לקיים שיח פתוח ככל הניתן ולהבין את המורכבויות השונות של פולין תוך מבט רב תחומי וחוצה תקופות.
|
וינה, אחת הערים ההיסטוריות באירופה ומרכז היבשת. היא טומנת בתוכה סיפורים מגוונים על התפתחות הזהות האירופית, הלאומיות המודרניות ועוד. העיר שנהרסה במהלך מלחמות העולם מסמלת התחדשות, שמירה על מסורת, מודרניות, אמנות, היסטוריה וגם קונפליקטים.
הסיור לוינה מאפשר הסתכלות היסטורית על תהליכים שהתרחשו בעיר שמשפיעים עד היום, החל מקונפליקטים סביב אנדרטאות, מוסדות בינלאומיים וחקיקה שמקדמת זכויות מיעוטים. הסיור מלמד אותנו רבות על ההתרחשויות הפוליטיות באירופה בעבר וכיום וכיצד הן מעצבות את הזהות האירופית.
|