סדנת Google Earth Engine

בהנחיית פרופ' איתמר לנסקי

 

מה יהיה בסדנא?

Google Earth Engine – GEE הינה פלטפורמה על תשתית הענן של Google המחזיקה נתונים מתחום מדעי כדור הארץ ומנתחת אותם בקנה מידה פלנטרי.

בסדנא נערוך היכרות ראשונית עם GEE ונרכוש את הידע הבסיסי הנדרש לעבודה בסביבה זו (ב-Javascript על הדפדפן). נתנסה בפעולות בסיסיות ושימושיות לגשת לנתוני לוויין, להציג, לקבל מידע על הערכים בתמונה, להוריד סדרות זמן, או אזור עניין לחשבון Google Drive.במושב הקודם לסדנא יוצגו עבודות העושות שימוש ב-GEE בתחומים שונים.

 

למי מיועד?

הסדנא יכולה לעניין סטודנטים לתארים מתקדמים או המעוניינים להמשיך לתארים מתקדמים.

 

דרישות מיוחדות

  1. היכרות כלשהי עם תכנות תעזור - לא חובה.
  2. הסדנא תתקיים בכיתת מחשבים - אך מומלץ להביא מחשב אישי.

 

שינויים בתהליכי התכנון - ניתוח מרחבי ממוחשב

בהנחיית ד"ר יואב לרמן ואדר' יונתן לבנדיגר מחברת פלאנט תכנון עירוני

מה יהיה בסדנא?

בסדנה זו נעסוק בהתפתחות התכנון המרחבי המבוסס על טכנולוגיה ומידע. דיסציפלינה זו הולכת ומתפשטת מהאקדמיה לכיוון הפרקטיקה בעולם הרחב ובישראל. המשתתפים יקבלו היכרות עם גישות תכנוניות וכלי תכנון בנמצאים בחזית המדע ושבמהלך השנים הקרובות צפויים להיכנס בצורה נרחבת יותר לשימוש בתהליכי תכנון עירוני.

הסדנה תיפתח בהרצאה שתתחיל מבעיות תכנון והתפתחות הענף של תכנון מרחבי ו'תחביר המרחב' (space syntax), שכרגע ניצבת בחוד החנית בתחום זה. נסתיים במספר דוגמאות קונקרטיות מישראל בהן נעשה שימוש במתודולוגיה זו- תכנון תנועת הולכי רגל, מיקום מבני ציבור, חיזוק מרכזי ערים, תכנון תחנות רכבת ועוד.

לאחר הרצאה של כשעה נעבור לבחינת מקרים קונקרטיים במרחב העיר באר-שבע מתוך ניסיון לעמוד על דינמיקה של התפתחות שימושי קרקע בעבר ובעתיד.

למי מיועד?

  1. סטודנטים לתואר ראשון המתעניינים בתכנון ערים
  2. סטודנטים המתעניינים במחקר מתקדם
  3. תלמידי מחקר לתארים מתקדמים

 

דרישות מיוחדות

  1. הרשמה מראש - מספר המקומות מוגבל!
  2. הכרות בסיסית עם תוכנת GIS

 

סדנת R לסטודנטים

בהנחיית פרופ' איתי קלוג, גב' אלכס שטיין, ד"ר מיכאל דורמן, מר דור פרידמן

 

מה יהיה בסדנא?

בסדנה נציג שפות תכנות סטטיסטיות ובעיקר את השפה R. שפת R היא סביבת עבודה מבוססת קוד- פתוח, המיועדת לחישובים סטטיסטיים והצגה ויזואלית של מידע.

שפות אלו מאפשרות לבצע מגוון רב של ניתוחים סטטיסטים מורכבים, הצגה ויזואלית של נתונים וניהול בסיסי נתונים גדולים ומורכבים בתחום במחקר המרחבי.

שימוש בכלים שילמדו בסדנא יאפשרו ניתוח, יצירה ואוטומציה של מגוון רחב של פעולות שיגבירו את היעילות במחקרים אקדמיים גיאוגרפים.

 

למי מיועד?

הסדנה מיועדת לכלל הסטודנטים. עדיפות תינתן לסטודנטים בתואר ראשון.

 

דרישות מיוחדות

  1. הרשמה מראש - מספר המקומות מוגבל!
  2. לא נדרש ניסיון קודם בתכנות