הגינה ההידרופינית

במסגרת המיזם לחקלאות עירונית בת קיימא נוסד בשיתוף קמפוס ירוק ומהנדסים ללא גבולות, אוניברסיטת בן גוריות ומרכז חוסדימן לנוער שוחר מדע הוקמה מערכת הידרופונית על קיר הבניין של מרכז חוסידמן לנוער שוחר מדע.
הידרופוניקה נמצאת בשימוש בסוכנות החלל האמריקנית ומאפשרת גידול צמחי  מאכל בהיעדר קרקע. בעולם בו אוכלוסיית העולם רק גדלה, העתיד דורש שיטות חקלאות מתקדמות. המערכת הוצבה על קיר בבניין מרכז חוסידמן לנוער שוחר מדע והיא מורכבת מסט של צינורות, מיכל מים ומשאבה. מים בהם מומסים דשנים זורמים בצינורות ומזינים את הצמחים, ביחד עם חמצן חיוני, יתרונות השיטה כוללים חיסכון במשאב הקרקע והמים, הפחתה ואף ביטוח השימוש בחומרי הדברה. הקיר ההידרופוני בבניין חוסידמן ישמש להדרכת תלמידי ותלמידות תיכון במסגרת ימי מדע בנושאים שונים ומגוונים. ניטור ערכי המים נעשה כעת באופן ידני אך בעתיד יבוצע על ידי בקר אוטומטי שישדר נתונים באופן מקוון.

פרופ' ירון זיו, יו"ר המועצה הירוקה שותל את השתילים הראשונים בגינה ההידרופונית ​

היום הירוק


במסגרתו היום הירוק נותן הקמפוס במה לסטודנטים לתאי הסטודנטים השונים המעוניינים לקדם את האג'נדה הסביבתית בקמפוס. הפעילות הסטודנטיאלית יכולה להתבצע על ידי מיצג, פעולות הסברה, גיוס סטודנטים לפעילות בתאים. כמו כן, במסגרת היום הירוק ניתנות הרצאות במסגרת ''קמפוס ירוק מארח' על ידי חברי סגל העוסיקם בחקר הסביבה והקיימות. לצד תחרות פוסטרים למחקר סביבתי. בנוסף, במסגרת פעולות שיתוף הציבור שמקדם קמפוס ירוק מתוכננים להערך שולחנות עגולים בנושא טביעת הרגל הפחמנית של האוניברסיטה.

השביל הירוק


שמירה על הסביבה למעננו ולמען הדורות הבאים הינה אחת המחויבויות הבסיסיות שלנו. 
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב פועלת במשך שנים למען סביבה טובה ושמורה יותר, דרך פעילויות רבות, ביניהם מחקרים, הוראה, כנסים, חינוך ועבודה קהילתית, לוגיסטיקה ותשתיות.

השביל הירוק מציג טעימות מפעילויות שמירת הסביבה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. התחנות לאורך השביל חושפות מגוון רחב של נושאים שבהם עוסקים חברי סגל אקדמי, חברי סגל מנהלי ותלמידים במהלך כל השנה. תחנות אלו מציגות את הפעילויות שנעשו במהלך השנים האחרונות לשיפור השמירה על הסביבה והקיימות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.​



רשימת התחנות לאורך השביל הירוק

הצג הכל
הסתר הכל