המרכז לחינוך רפואי הוקם ע"י סנאט האוניברסיטה בשנת 1982 ופרופ' משה פריבס, הדיקן המייסד של הפקולטה למדעי הבריאות, מונה לעמוד בראשו. למעשה, כבר בעת הקמת המרכז, הייתה הפקולטה למדעי הבריאות בעלת מוניטין בינ"ל כפורצת דרך וחדשנית בתחום החינוך הרפואי.
פעילויות המרכז נועדו לתמוך במטרות חשובות הקשורות ל"רוח באר-שבע" - הגישה החדשנית לחינוך רפואי שפותחה בביה"ס לרפואה: ראשית, הערכה של השפעת תכניות ביה"ס על אופי בוגריו ועל מרכזי השירות הרפואי בקהילה. מטרה חשובה נוספת  היא שהמרכז יעודד ויתמוך בתלמידי רפואה וברופאים שימשיכו לעסוק בתחום החינוך הרפואי כחלק מהחיים המקצועיים שלהם, ובכך לעצב דורות של מנהיגי חינוך רפואי במדינת ישראל.

פרופ' משה פריבס, ז"ל (1914-1998)
Prywes.png
משה פריבס נולד בפולין, ועלה לישראל בשנת 1950. מיד עם הגעתו הקדיש את עצמו לחינוך רפואי והיה אחד ממייסדי ביה"ס לרפואה הראשון בארץ, באוניברסיטה העברית בירושלים. בבאר-שבע שירת כנשיא הראשון של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (1969-1974) והיה אחד ממייסדי ביה"ס לרפואה באוניברסיטה והדיקן הראשון של הפקולטה למדעי הבריאות.
החזון והמנהיגות של פרופ' פריבס סייעו לעיצוב הפקולטה למדעי הבריאות כמוסד יוצא-דופן המכשיר רופאים ואנשים במקצעות הבריאות בעלי רגישות חברתית ומעורבות בקהילה.