MD-PHD 

 

שמי עידן הקסלמן ואני סטודנט בשנה האחרונה בתכנית MD-PhD בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בן גוריון. אני מקיים מחקר בתחום הביולוגיה החישובית תחת הנחייתה של פרופ' אסתי יגר-לוטם. במעבדה שלנו אנחנו מנסים לענות על השאלה - מדוע מחלות תורשתיות נוטות להתבטא קלינית ברקמה בודדת, בעוד הוריאציה הגנטית נוכחת בכל רקמות הגוף. בעתיד אני רואה את עצמי קלינאי, המשלב בעבודתו גם פעילות מחקרית. להיות סטודנט בתכנית המשלבת לימודי רפואה ומחקר, אמנם מהווה אתגר אקדמי, אך מאפשרת לי לרכוש כלים מחקריים החיוניים לעבודתו של כל רופא. החשיפה המחקרית במסגרת ה-MD-PhD מהווה מעין "ארגז משחקים", המאפשר לי להתנסות בעולם המחקר, תחת הנחייה מקצועית ומכוונת, ולהיות בין החלוצים שמגלים עובדות ותכונות מרגשות בגוף האדם.




להנות מכל העולמות 

שמי אוהד רגב, סטודנט לרפואה במסלול MD-PhD ממחזור מ"א.

נושא ה-PhD שלי הוא על מציאת מאפיינים ייחודיים לאוטיזם במהלך ההיריון באמצעות אולטרסאונד, מתוך מטרה להבין האם וכיצד אוטיזם מתפתח כבר בעוברות ואולי לאפשר כלי לסקירה מוקדמת בנוסף לאבחנה שמבוצעת היום בגיל 3-4. המחקר בהנחייתם של ד"ר עידן מנשה (מהמחלקה לבריאות הציבור וממקימי המרכז הלאומי לאוטיזם) ושל פרופ' רלי הרשקוביץ (מנהלת בית הספר לרפואה ויו"ר חטיבת מיילדות וגינקולוגיה בסורוקה). כמו כן, אני עובד כעוזר רופא במחלקה הנוירוכירורגית בבילינסון ושניידר, תפקיד שמאפשר לי חשיפה קלינית לעולם הכירורגי בו אני מתעניין.

בנוסף, במהלך הלימודים השתתפתי בתוכנית "רימון" בהובלתו של פרופ' יניב אלמוג (מנהל היחידה לטיפול נמרץ פנימי בסורוקה ומקים "בית המדרש לרוח האדם – נועם"). במסגרת התוכנית הקמנו מגמת רפואה לתלמידי חטיבת ביניים ממקיף ג' בבאר שבע בה הם נחשפים לתכנים מגוונים של רפואה, מדע ורוח. מאז הקמתה של התוכנית נפתחו מספר מחזורים, ואותם תלמידים שהתחילו איתנו כיתה ז' נמצאים כבר בתיכון וחלקם שואפים להיות רופאים וחוקרים בעתיד.

אני נהנה מאוד מהלימודים בבן גוריון וחושב שהדגש ששמים בפקולטה על לימודי רפואה איכותיים לצד חיבור לקהילה ופעילות התנדבותית הוא ייחודי, חשוב, מעשיר ונותן המון לכל הצדדים. 


1.png