מועמדים וסטודנטים יקרים,
חקר המוח ועולם התופעות הקוגניטיביות הוא אחד מתחומי המחקר המרתקים ביותר והשאלות בו נוגעות לכל אחד מאתנו: כיצד מיוצג מידע במוח? כיצד אנו מקבלים החלטות? כיצד אנו לומדים דברים חדשים? איך אנחנו שוכחים דברים? מה משתבש במוח בתופעות פסיכיאטריות ונוירולוגיות שונות? מהי מודעות?
זהו עולם בינתחומי באופיו והעוסקים בו נדרשים מחד לידע רחב בתחומי דעת מגוונים ומאידך גם למקצועיות גבוהה באחד התחומים. הלימודים והמחקר במחלקה למדעי הקוגניציה והמוח עוסקים בעולם בינתחומי זה, ומנסים לאזן בין רוחב יריעה לבין התמחות.
המחלקה למדעי הקוגניציה והמוח מציעה תכניות לימודים בינתחומיות לתארים גבהים, אשר נוגעות במגוון רחב של תחומים, כגון מדעי העצב, פסיכולוגיה, היבטים חישוביים ופילוסופיה. בעולם המחקר ישנה חשיבות רבה לשיתוף פעולה בין חוקרים מתחומי דעת שונים, למשל כאשר מנסים לאפיין את הבסיס העצבי של תופעה מעולם הפסיכולוגיה הקוגניטיבית או כאשר דנים בהיבטים פילוסופיים של חישוב ועיבוד מידע במוח. שיתוף פעולה זה, המהווה בסיס לפריצות דרך משמעותיות בחקר המוח, דורש מדענים שאינם רק בעלי התמחות באחד התחומים, אלא יודעים, כאמור, גם ל"דבר את השפה" של התחומים האחרים. מעבר להנחלת הידע המקצועי בתחומי הדעת השונים, דגש חשוב בתכניות הלימודים הוא על פיתוח חשיבה מדעית ביקורתית ורכישת מיומנויות מחקר.
סגל המחלקה כולל חוקרים, המגיעים ממגוון תחומי רקע אקדמיים ועוסקים בהיבטים מגוונים של חקר המוח והקוגניציה, ואת רכזת המחלקה, גב' כרמלה נאור. המחלקה גם משתפת פעולה עם חוקרים בפקולטות למדעי הרוח והחברה, הנדסה, מדעי הבריאות ומדעי הטבע. היבט חשוב במחלקה הוא היחס האישי לסטודנטים וההיבט החברתי. חלק מהגיבוש החברתי של המחלקה בא לידי ביטוי גם במסיבה השנתית "מנוירון לשיכרון", אשר נערכת באחד המועדונים בעיר וכוללת תכנית אמנותית עשירה עם מערכונים ושירים בהפקת הסטודנטים. מעבר לקשר עם הסטודנטים במהלך הלימודים, אנו רואים חשיבות רבה גם לשמירת הקשר עם הבוגרים ומעודדים אתכם לעדכן אותנו ולהיות בקשר גם בהמשך הדרך.
כפי שצוין לעיל, היבט מרכזי של הלימודים במחלקה הוא ההכשרה לעולם המחקרי, אך אנו רואים חשיבות רבה גם בהכנה לעולם היישומי. בשנים האחרונות העולם של טכנולוגיות מוחיות, המכונה גם "בריינטק", מתפתח בקצב מהיר. בארץ ובעולם קמות חברות אשר עוסקות בתחום של טכנולוגיות מוחיות, והן מחפשות בוגרים עם הכשרה מתאימה. השילוב שיש לבוגרי המחלקה בין הרקע המקצועי בעולמות המוח ומדעי הקוגניציה לבין הרקע המתמטי והחישובי מסייע בפתיחת דלתות בהקשר זה. בנוסף, אנו מציעים לתלמידי התארים הגבוהים קורס העוסק בעולם היזמות וכן קורס העוסק בממשקי מוח-מחשב כטכנולוגיה מסייעת לבעלי מוגבלויות. הקמנו גם קהילת סטודנטים המתמקדת בעולם הבריינטק. הפעילויות בקהילה כוללות הרצאות של חוקרים ויזמים מעולם הבריינטק וכן התנסות בטכנולוגיות רלוונטיות ובעולם היזמות דרך הקאתונים ואירועים שונים. סטודנטים שמעוניינים לפתח ולקדם רעיונות משל עצמם יכולים לממש זאת בחלל היזמות והבריינטק שפתחנו ומנוהל על-ידי אנשי הקהילה. קהילת הבריינטק, אשר נוסדה באוניברסיטת בן-גוריון, הפכה לקהילה ארצית תוססת, המחברת בין סטודנטים מכל האוניברסיטאות ומקיימת אירועים ארציים.
אנו מאמינים כי הלימודים במחלקה נותנים מענה למגוון רחב של תחומי עניין וכי הם יהוו תקופה משמעותית, הן ברמה המקצועית והן ברמה האישית, עבור כל אחת ואחד מכם. אתם מוזמנים להצטרף למסע המרתק אל חזית המחקר בתחומי המוח והקוגניציה.