28 אוק' 2019

​"אני גאה להיות חבר הסגל הראשון מאוניברסיטת בן-גוריון הנבחר לכהן כיו"ר הוועד המנהל של המרכז הארצי מאז הקמתו בשנת 1981. האתגרים שעומדים בפנינו רבים: קידום רפורמה במבחנים הפסיכומטריים, הגדלת מעורבותנו בהליכי קבלה ייחודיים, הנגשה לכלל האוכלוסיות ועוד" אמר פרופ' גולדברג.​

פרופ' אבישי גולדברג, ראש המחלקה לניהול מערכות בריאות בבית הספר לבריאות הציבור, בפקולטה למדעי הבריאות ובפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, נבחר לתפקיד יו"ר הוועד המנהל של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה (מאל"ו).

לאחר שירות קבע בחיל הרפואה, במהלכו פיקד על ביה"ס לרפואה צבאית ואף היה עוזר קצין הרפואה הראשי לארגון, מונה בשנת 2000 לראש המחלקה לרפואת חירום בביה"ס למקצועות הבריאות ע"ש רקנאטי. במסגרת כהונתו המחלקה זכתה להכרה בינלאומית ומוצבה כמובילה במדינת ישראל. בשנת 2003 נבחר לראש ביה"ס למקצועות הבריאות הקהילתיים וביצע רפורמות אקדמיות וניהוליות מהותיות. בשנת 2008 החל לכהן כסגן דיקן הפקולטה למדעי הבריאות ויו"ר ועדת ההוראה הפקולטית, ובין השנים 2010-2018 כיהן בתפקיד המשנה לרקטור האוניברסיטה.

פרופ' גולדברג הוא חוקר ומרצה מצטיין אשר פרסם למעלה מ-100 מאמרים בתחומי ניהול ומדיניות בריאות, וניהול רפואת אסונות בכתבי עת מובילים בארץ ובעולם. לאורך הקריירה האקדמית, הנחה עשרות תלמידי מחקר, גייס כספים ויזם תכניות לימוד רבות בתחומי הניהול הרפואי ומקצועות הבריאות, ביניהן – תואר שני ברפואת חירום.

פרופ' גולדברג שימש כחבר בוועדות האוניברסיטאיות המרכזיות: חבר סנאט, ועדה מרכזת, ועדת מינויים עליונה, יו"ר ועדת ההיגוי לתקווה ישראלית ואחראי על קבלת סטודנטים ללימודים. לצד פועלו בזירה האקדמית, משמש כחבר במועצה הלאומית ללוגיסטיקה במערכות הבריאות, חבר הוועדה המדעית של המכון הישראלי ללימודים מתקדמים וחבר בוועדות לאומיות לקידום מוכנות מערכת הבריאות.

"זה כבוד גדול לאבישי ולפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר. מינויו של אבישי לתפקיד חשוב זה הוא עוד נדבך בהשפעה המשמעותית של הפקולטה על החברה בישראל. הרי זה המוטו שלנו, החזון של הפקולטה: ניהול מנצח מוביל חברה. אבישי הוא הוכחה לכך לאורך השנים כחבר סגל מוביל בפקולטה. אנו גאים בו" אמר פרופ' מיקי מלול, דיקן הפקולטה לניהול.

אודות המרכז הארצי לבחינות​​ ולהערכה

מאז ייסודו של המרכז, התבסס כאחד המובילים בעולם בפיתוח כלי מיון והערכה, בפיתוח מבחני מיון, השמה והסמכה למוסדות ההשכלה הגבוהה. המרכז פועל לקידום תחום הבחינות, המדידה וההערכה בישראל והוא מהווה עמותה הכוללת את האוניברסיטאות המייסדות - אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בר-אילן, חיפה, העברית בירושלים, תל-אביב והטכניון. ​