סדרת אירועים זו מתקיימת זו השנה השנייה בספריה העירונית באר שבע. במהלך הסדרה יגיעו מרצים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב לספרייה ויקיימו הרצאות פתוחות לקהל הרחב. נושא הסדרה בשנה זו הוא: "ספרות זה (גם) צחוק: על הומור בספרות ובתרבות". מרצי המחלקה לספרות עברית יעסקו בנושא ההומור בספרות העתיקה, ספרות ימי הביניים, ספרות יידיש, ספרות מודרנית ותרבות פופולרית.
9.1 ד"ר חיים וייס: "האם חז"ל צחקו מהבדיחות של עצמם?"
כל הקורא בספרות חז"ל מגלה שמצבים אבסורדיים, קומיים ובלתי אפשריים מופיעים לרוב בסיפוריה. עם זאת נדיר למצוא חכמים מגיבים בצחוק או בהשתאות לסיפורים אלו, ולרוב הם מקבלים אותם בטבעיות מוחלטת. בהרצאה ננסה לעמוד על מאפייני ההומור שלהם, בעיקר אל מול מה שאנו תופסים כיום כמצחיק. ד"ר חיים וייס הוא מרצה בכיר לספרות המדרש במחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. נושאי מחקריו: ספרות חז"ל, הזיקות שבין ספרות חז"ל לספרויות שכנות, היבטים פולקלוריסטיים בספרות חז"ל ונוכחותה של ספרות חז"ל בספרות ובתרבות הישראלית העכשווית.
13.2 יפתח אשכנזי: "טראגי-קומי: על ספרות שואה והומור"
השואה אינה אירוע מצחיק. לכן אפשר להבין מדוע רוב האנשים לא חושבים על הומור, כאשר הם חושבים על שואה. אך אם חושבים על הדרך שבה החברה הישראלית התמודדה עם השואה אפשר למצוא הרבה ביטויים להומור. הקשר קיים בספרות היפה ביצירות כמו התגנבות יחידים מאת יהושע קנז, אדם בן כלב מאת יורם קניוק, וצינורות מאת אתגר קרת. בהרצאה ננסה למפות את הקשר שבין ההומור לשואה ולהבין מתי הוא קורה, כיצד, ואלו צרכים הוא משרת. יפתח אשכנזי הוא סופר, מבקר ספרות ודוקטורנט במחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. רשימותיו על ספרות רואות אור בעיתון הארץ, ומחקרו עוסק בשנים 2009-2008 בספרות העברית.
13.3 ד"ר רועי גרינוולד: "על חשיבותה של ליצנות: טביה החולב של שלום עליכם"
טביה היה ונשאר אחת הדמויות הנודעות בספרות היהודית. במונולוגים של טביה הגיעה אמנותו של שלום עליכם לאחד הנשגבים שבשיאה. בהרצאה ננסה לעמוד על סוד קסמה של יצירה הנותנת ביטוי קומי לשעה אפלה בתולדות היהודים במזרח אירופה. ד"ר רועי גרינוולד הוא מרצה לספרות עברית ולספרות יידיש באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. בעברו למד ספרות גרמנית באוניברסיטת הסורבון. הוא מתרגם ספרות ושירה מיידיש, מגרמנית ומצרפתית.
24.4 ד"ר חביבה ישי: "צחוק זה לא צחוק בשירה העברית בימי הביניים"
השירה העברית בחצרות הספרדיות בימי הביניים הייתה, בין השאר, הרפרטואר הבידורי במשתאות היין והחשק. ככזאת, היו בה חידות, ויכוחים ו"שירים לעת מצוא". השירים נכתבו על ידי 'ענקי השיר' בימי הביניים מבלי לוותר על כלליה הנוקשים של תורת השירה הספרדית. נקרא ביחד משיריהם של שמואל הנגיד, שלמה אבן גבירול, משה אבן עזרא ויהודה הלוי. ד"ר חביבה ישי היא מרצה בכירה וראשת המחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. נושאי מחקריה: ספרות עברית וערבית של ימי הביניים; שירים עבריים במרחב שיח של שירים ערביים ושל סיפורים ערביים; דרכי הבנה ופרשנות של טקסטים קדומים; קריאה חדשה בשירה ישנה.
22.5 ד"ר גידי נבו: "'אתה פוסל אותי על בצל?!': המאבק על נפשה של הישראליות בסאטירה הישראלית"
הסאטירה העברית היא חלק חשוב מהתרבות העברית המתחדשת, כפי שהיא חלק חשוב בכל תרבות חיה ובועטת. ההרצאה תעסוק בכמה מהטקסטים העדכניים של הסאטירה העברית ותאיר כיצד הטקסטים הסאטיריים הופכים להיות שדה קרב שבו מתנהל מאבק מר על נפשה של הישראליות. ד"ר גידי נבו מלמד במחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מחקריו עוסקים בספרות עברית מודרנית ובסאטירה בספרות ובתרבות הישראלית.
12.6 ד"ר אליעזר פאפו: "אם אלהים הוא כבר סופר, האם הוא גם סטיריקן? על תפקיד ההומור בתנ"ך"
העולם העתיק הכיר במספר אלוהויות. לכל אחת מהן היה מרחב פעולה מוגדר ותפקיד ייחודי. בין השאר היו גם אלוהויות הממונות על אמנות הכתב. אולם, על אף היותן ממונות על הכתב, אלוהויות אלה בדרך כלל לא התגלו כסופרים פורים או מחוננים. לעומת זאת, לפי תפיסת התנ"ך, אלהי העברים הוא סופר מובהק. יתירה מזו, בדומה להיצ'קוק, הוא גם דמות המופיעה בעלילה שהוא בעצמו יוצר. ההרצאה בודקת הן את הזדקקותו של אלהים כסופר לטכניקת ולסוגת ההומור והן את דרכי פעולתו בקטעים היתוליים בהם הוא מופיע כדמות. ד"ר אליעזר פאפו הוא מרצה בכיר במחלקה לספרות עברית, העוסק בספרות עממית, ספרות הלאדינו, ספרות המוסר וספרות המדרש המאוחר.