קרן אדמונד דה רוטשילד
הפרויקטים המתבצעים בו הם רב-תחומיים וחלוציים בהיקפם ובשיטות המחקר שלהם, ומתאפשרים הודות
בין הפרויקטים המתבצעים בחסות המכון:
"הישראלים הראשונים" – מחקר רב-משתתפים וארוך-טווח של הספרות שיצרו הסופרים, המשוררים, המחזאים, סופרי הילדים ויוצרים אחרים שעיצבו, במידה רבה, את אופייה של התרבות הישראלית."סיפורו של הדרום" – מחקר רב-משתתפים וארוך-טווח שעיקרו יצירת פרופיל אנושי ותרבותי של הדרום הישראלי, כפי שהוא נראה דרך עיניהם של התושבים החיים בו מאז העשור הראשון של מדינת ישראל: אנשי הקיבוצים והמושבים, עיירות הפיתוח, בדווים ואחרים.
"לקסיקון הקשרים לספרות ישראלית" – פרויקט רב-משתתפים שעתיד להעמיד לרשות קוראי הספרות העברית לקסיקון שלם של הסופרים בישראל. הלקסיקון ראה אור בשנת 2014 בהוצאת דביר ומכון הקשרים.
בשנת 2020 עלתה
מהדורה מקוונת של הלקסיקון »
לתמיכה הנדיבה של
קרן אדמונד דה רוטשילד. יעד מרכזי של המרכז הוא לטפח קבוצות חוקרים צעירים שעבודתם תשלב מצוינות אקדמית לצד רגישות תרבותית ומחויבות חברתית.
ענת דולב מראיינת את פרופ׳ אבנר הולצמן, אוניברסיטת תל אביב. 21.7.14
"לקסיקון סופרי הילדים בישראל" – פרויקט רב-משתתפים שעתיד להעמיד לרשות קוראי הספרות העברית לקסיקון שלם של סופרי הילדים בישראל.
"המולו"ת העברית 1890 – 2000 " – מחקר מקיף העומד בשלבי סיום שעניינו תולדות הוצאות הספרים העבריות במאה השנים האחרונות.
ספקולציה - כתב עת מקוון חדש לספרות ספקולטיבית עכשווית
בספקולציה, המערכת מבקשת למצוא כתיבה ואמנות ספקולטיבית חדשה (וותיקה), שתשרטט לנו גבולות חדשים, כאלו שעוד לא חשבנו עליהם, בז׳אנרים שונים ומגוונים. אולי אפילו לא גבולות חדשים, אלא רק את אפשרות קיומם. כי זה מה שספרות ספקולטיבית עושה, יוצרת אפשרויות, בעולם בו הן נראות מעטות כל כך.
עריכה | רינה ז׳אן ברוך, רוני גלבפיש, עודד וולקשטיין, דינה עזריאל
ייעוץ | שמעון אדף הפקה | יובל אטיאס
לאתר כתב העת ספקולציה »
כתבה על כתב העת באתר מקור ראשון
כתב העת "מכאן"
כתב עת לחקר הספרות והתרבות היהודית והישראלית.
מכאן הוא כתב עת לחקר הספרות והתרבות היהודית והישראלית. כתב העת נוסד בשנת 2000 ומאז ועד היום התפרסמו במסגרתו 20 גליונות. כתב העת יוצא לאור על ידי מכון "הקשרים" לחקר הספרות והתרבות היהודית והישראלית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בשיתוף עם המחלקה לספרות עברית והוצאת פרדס.
לפרטים מלאים וכל הגליונות בקרו באתר כתב העת מכאן »
גיליון מקוון למסות וביקורת ספרות. כתב העת יוצא לאור בתמיכת מכון הקשרים ובסיוע מועצת הפיס לתרבות ואמנות. את אודות עורכים: ענת ויסמן, עמרי הרצוג ויפתח אשכנזי.
בגיליון 10 של אודות שפורסם באוקטובר 2018, יש, בין השאר, מסה של מעין איתן על קריאה. רשימה של חן שטרס על הקשר בין הכתיבה של הסופרת ענת עינהר לעידן האינטרנטי שבו אנחנו חיים. מסה של מיכל בן נפתלי על ספרה של סדרה אזרחי ״איפוס המסע היהודי״, רשימה של תמר הגר על ספרה של אסתר פלד שזכה בפרס ספיר ועוד.
בגיליון 11 שפורסם בינואר האחרון מופיע מאמר של יגאל שוורץ על התרומה המיוחדת של יהודי הונגריה לתרבות הישראלית, גילויים מפתיעים של צבי טריגר על משפט הגירושים של ז׳קלין כהנוב, מסה של טלי לטוביצקי על הסופר הפולני תיאדוש ברובסקי שהיה אחד הראשונים שכתב על השואה ומסה אישית של אליאור פורת על המתח שבין השירה לחיים. לאתר כתב העת אודות »
BGU REVIEW
כתב עת מקוון לתרבות ישראלית בשפה האנגלית, בתמיכת קרן אקסל שפרינגר
לאתר כתב העת BGU REVIEW »
צריף
כתב העת של המסלול לכתיבה יצירתית במחלקה לספרות עברית.
כל גיליון מלווה בדימויים חזותיים ומכיל שירה, סיפורים קצרים, מסות, וראיון ספרותי עם יוצר במדיום משתנה.
המערכת מורכבת מתלמידי המסלול ובוגריו, שמבקשים לגלות קולות חדשים בתוך ומחוץ לכתלי האוניברסיטה, ולכן מתפרסמות בכתב העת יצירות של יוצרים שפרסמו לא יותר מספר אחד. חברי המערכת מתנסים בהפקת ועריכת כתב עת מקצועי.
לפרטים באתר המחלקה לספרות עברית »
פנספנס הוא מוסף מקוון לביקורת ספרות שנוסד על ידי המחלקה לספרות עברית ומכון הקשרים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. שמו של המוסף משקף את רצוננו להעמיד את הספרות לא תחת זרקור מסנוור ומסמא, כי אם באורה של אלומה בהירה, החיונית לביסוסו של שיח ביקורתי קשוב ומדויק; שיח הנמנע מן הרגעי והסנסציוני (כמו גם מן המערסל והמלטף) ומאפשר לבחון יצירות במבט העומד על טיבן בהקשריהן הפואטיים, התרבותיים והפוליטיים הרחבים.
פנס רואה אור פעם בחודש וכולל מאמרים בתחומיה השונים של ביקורת הספרות - שירה, פרוזה, מחקר, ספרות מתורגמת, ועוד - בדגש על הספרות העברית.
לאתר המוסף »