$$Events$$

​​

שיתוף פעולה ייחודי וראשוני מסוגו בארץ בין הפקולטה למדעי הבריאות, הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר והפקולטה להנדסה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב הוביל לפיתוחם של שמונה רעיונות חדשניים למיזמים בתחום הבריאות והרפואה

לאחרונה הסתיים קורס רב-תחומי ראשון מסוגו בארץ – יזמות וחדשנות לפתרון אתגרים במערכות הבריאות והרפואה.

השיא של הקורס היה אירוע שיפוט מסכם, רחב היקף, בו השתתפו 20 שופטים בכירים מעולם הרפואה, האקדמיה והיזמות כולל משקיעים פוטנציאליים. כל צוות קיבל שמונה דקות להצגת המיזם שפיתח והשופטים דירגו את המיזמים באמצעות אפליקציה ייעודית. בסוף האירוע נבחרו שלושה רעיונות זוכים והתקבלו מגוון הצעות להמשך תמיכה ופיתוח של המיזמים.

במקום הראשון זכה הצוות שפיתח את BROLLY, התקן רב-פעמי חדשני לשימוש עצמי ופשוט שמיועד לטיפול בצניחת רחם של נשים. ההתקן המותאם לגוף האשה ולצרכיה, קל לשימוש וימנע ניתוחים.

במקום השני זכה צוות SmartER שפיתח מערכת אוטומטית חכמה שתוצב בכניסה למיון ותנטר את המצב הרפואי של המטופלים על סמך סדרת מדדים קלינים. האלגוריתם שפותח יאפשר תיעדוף חכם של המטופלים בהתאם למידת דחיפות הטיפול.

במקום השלישי זכה הצוות שפיתח אתTUBE IT  – בדיקת שתן ביתית לאבחון דלקות בשתן תוך מספר דקות. הבדיקה החדשנית תתחבר למערכות המידע של קופות החולים, תחסוך מפגשי רופא, תמנע מתן אנטיביוטיקה שלא לצורך ותחסוך זמן לגילוי הדלקת.

הקורס הוא חלק מתוכנית חדשה להוראת והכשרת היזמות, הרואה במפגשים בין סטודנטיות וסטודנטים מפקולטות ודיסציפלינות שונות מפתח ליצירתיות במיזמים.

שיתוף הפעולה קרם עור וגידים בזכות חזונם והובלתם של ד"ר סתו רוזנצוויג, ד"ר יאיר צדקה, פרופ' אמיר שפירא, ד"ר כנרת אורן, גב' דנה רובין רידל וגב' דנה גביש.

במהלך הקורס, שנמשך שבוע שלם, משעות הבוקר המוקדמות ועד שעות הערב המאוחרות, עבדו צוותים משולבים של 47 סטודנטיות וסטודנטים משלוש הפקולטות על פיתוח פתרונות טכנולוגיים לאתגרים מרכזיים בעולם הבריאות והרפואה. לאורך כל השבוע זכו הסטודנטים לליווי מנטורים ממגוון רחב של תחומים ובהתאם לצרכים הספציפיים של כל מיזם.

הסטודנטים שהשתתפו בקורס זכו בחוויה לימודית יוצאת דופן שאיפשרה להם להתנסות בעולם האמיתי והעניקה להם כלים חיוניים לעתיד.

צוות Brolly שזכו במקום הראשון יחד עם פרופ' חיים היימס, רקטור האוניברסיטה, פרופ' עמוס כץ, דיקן הפקולטה למדעי הבריאות ופרופ' מיקי מלול, דיקן הפקולטה לניהול

פרופ' עמוס כץ, דיקן הפקולטה למדעי הבריאות, "קידום תחום היזמות והחדשנות הוא אחד מיעדיה האסטרטגיים המרכזיים של הפקולטה למדעי הבריאות. קורס ייחודי זה הוא חלק מתכנית מקיפה של הפקולטה להרחבת ההוראה בתחום היזמות וסולל את הדרך לשיתופי פעולה נוספים בעתיד. אני סמוך ובטוח שהצלחת הקורס היא יריית הפתיחה לתהליכים משותפים נוספים, בעולם הרפואה והמחקר המדעי רפואי, שיצעידו אותנו לעבר עתיד מרתק בעולמות החדשנות."

פרופ' מיקי מלול, דיקן הפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, "קורס זה הינו חלק מתכנית הלימודים במחלקה  לניהול בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר. אנו גאים בקורס זה שהינו ייחודי ומאפשר לסטודנטים התנסות בפתרון בעיות מורכבות תוך כדי עבודה בצוותים מגוונים. תוצרי הקורס הינם חדשניים ומשמעותיים הן מבחינה עסקית והן מבחינת פוטנציאל התרומה לחברה."