31 אוק' 2022

​​

פרופ' הלל בר-גרא, ראש המחלקה להנדסת תעשייה וניהול מונה לתפקיד המדען הראשי ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים. מינויו קיבל את אישורה של שרת התחבורה מרב מיכאלי, והוא ייכנס לתפקידו בלא דיחוי.

פרופ' הלל בר-גרא

בתוקף תפקידו יוביל פרופ' בר-גרא מחקרים בנושא הבטיחות בדרכים יחד עם חטיבת המחקר והמידע ברלב"ד, ויהיה אחראי על קביעת מדדים להערכת פעילותה המחקרית של הרשות.

משנת 2020 מכהן פרופ' בר-גרא כראש המחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מחליפו ייבחר לאחר החגים, והוא ימשיך לתרום למחלקתו כחבר סגל.

בר-גרא הוא בעל תואר ראשון במתמטיקה, פיזיקה ומדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית, שבה גם סיים תואר שני במתמטיקה. את הדוקטורט בהנדסה אזרחית עשה באוניברסיטת אילינוי בשיקגו. פרופ' בר-גרא תורם מכישוריו כחבר מערכת בשורה של כתבי עת מדעיים בין־לאומיים בתחום התחבורה, בהם Transportation Research Part B, ו-Transportation Letters: International journal of Transportation Research.

"הבטיחות בדרכים חשובה מאד לכל אזרחית ואזרח במדינה, והטיפול בנושא מחייב תוכנית לאומית סדורה", אמר פרופ' בר-גרא לקראת כניסתו לתפקידו החדש, והוסיף: "על סמך ניסיוני המחקרי בתחום, ובעזרת עמיתיי החוקרים, העוסקים בתחום חשוב זה, אעשה כמיטב יכולתי כדי לתרום לשיפור הבטיחות בדרכים במדינת ישראל".

יו"ר הרלב"ד, אבי נאור, בירך את המדען הראשי הנבחר: "אני גאה לגייס לשורותינו חוקר ואיש אקדמיה בעל שם עולמי בתחום הבטיחות בדרכים. פרופ' בר-גרא יקח חלק מרכזי בהובלת הפן המחקרי של תוכנית החומש, ויחד איתו נשאף שישראל תהיה אחת מחמש המדינות המובילות בעולם בתחום הבטיחות בדרכים".