11 אוק' 2021

​​גל מורגנשטרן, דוקטורנט מהמחלקה להנדסת חשמל ומחשבים, ייצא להתמחות במעבדת הרשתות האלחוטיות שבאוניברסיטת קולומביה במימון מענק מחקר מהאיחוד האירופי

גל מורגנשטרן, בעל תואר ראשון ותואר שני מהמחלקה להנדסת חשמל ומחשבים, המשיך ללימודים מתקדמים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. כיום הוא דוקטורנט בהנחייתה של פרופ' תרצה רוטנברג מבית-הספר להנדסת חשמל ומחשבים.

גל מורגנשטרן

מורגנשטרן מתוכנן לצאת בקרוב להתמחות באוניברסיטת קולומביה במסגרת התוכנית Next generation internet explorers, הממומנת על-ידי האיחוד האירופי, ולהתמחות אצל פרופ' גיל זוסמן, העומד בראש מעבדת הרשתות האלחוטיות והניידות בבית-הספר להנדסת אלקטרוניקה באוניברסיטת קולומביה. על-פי התוכנית, יתמקד שיתוף הפעולה בין הפרופסור המוערך מאוניברסיטת קולומביה ובין הדוקטורנט מאוניברסיטת בן-גוריון בתחומי הרשתות העמידות ועיבוד אותות, בדגש על הגנת מערכות חשמל מפני התקפות סייבר.

ישראל היא חברה ותיקה בקהילת המחקר הבינלאומית שאחד מעמודי התווך הכלכליים שלה הוא האיחוד האירופי על מגוון תוכניותיו למימון מחקר וקידום פרויקטים חדשניים.

קבוצת ה-NGI - European NGI Explorers project היא פרי יוזמה של הנציבות האירופית ששמה לה למטרה לעצב את אינטרנט העתיד. בין השנים 2020-2018 מימנה התוכנית כ-1100 חוקרים ויזמים במאות פרויקטים בסכום העולה על 250 מיליון יורו. לאור הצלחתה, אושר לתוכנית תקציב נוסף בסך 62 מיליון יורו לשנים 2021-2022.

מענק המחקר שבו זכה מורגנשטרן ניתן לו, כאמור, במסגרת ה-NGI. תוכנית זו שולחת חוקרים ויזמים מאירופה לאוניברסיטאות ומכוני מחקר מובילים בארה"ב, כדי לבצע משימות משותפות. שיתוף פעולה עם חוקרים מנוסים מארצות הברית מאפשר להעמיק את הידע הטכני, ואת יכולות המחקר של הזוכים בתוכנית.