$$News and Reports$$

20 נוב' 2018

הקבוצה, בהובלת פרופ' שלומי ארנון מהמחלקה להנדסת חשמל ומחשבים, זכתה במענק מחקר יוקרתי מהאיחוד האירופי בסך 4 מיליון יורו


קבוצת מחקר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בהובלת פרופ' שלומי ארנון מהמחלקה להנדסת חשמל ומחשבים' מנהל המרכז לטכנולוגיות קוונטיות, שוקדת על פיתוח פורץ דרך לגילוי סרטן השד באמצעות טכנולוגיות מבוססות קוואנטום. הקבוצה מובילה מאגד (קונסורציום) בינלאומי הכולל בנוסף מדענים מאוסטריה, גרמניה ואיטליה. בימים אלה זכתה קבוצתו של פרופ' ארנון במענק מחקר יוקרתי מטעם התוכנית  Horizon 2020 FET למחקר וחדשנות של האיחוד האירופי.


סרטן השד היא אחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם המודרני ואחת מכל 8 נשים תחלה במחלה במהלך חייה. שיטות מקובלות כיום לאיתור וזיהוי המחלה מבוססות על שימוש בקרינת רנטגן כגון ממוגרפיה, PET ו- CT. קבוצת המחקר מאוניברסיטת בן-גוריון מפתחת שיטה חדשנית המבוססת על טכנולוגיות אופטיות וקוונטיות המאפשרת בחלק מן המקרים לחסוך את החשיפה לקרינת רנטגן.

המימון לפרויקט, בסך 4 מיליון יורו, מוענק לחוקרים במסגרת תוכנית FET OPEN - Future and Emerging Technologies של האיחוד האירופי. מטרת התוכנית לעודד מחקר ופיתוח רב תחומי של טכנולוגיות חדשניות, פורצות דרך ובעלות פוטנציאל לתרומה משמעותית לכלכלה האירופית. הקבוצה מאוניברסיטת בן- גוריון היא היחידה מקרב המוסדות מישראל שזכתה במענק יוקרתי זה במחזור הנוכחי.

קבוצת המחקר של פרופ' ארנון מחפשת בימים אלה סטודנטים לתארים מתקדמים המעוניינים להצטרף למחקר בחזית הטכנולוגיה ובעל השפעה על חייהם של מיליוני בני אדם בעולם.