02 פבר' 2011
פרופ' אמיר שגיא נבחר בימים אלה לתפקיד נשיא האגודה הבינלאומית לרבייה והתפתחות בחסרי חוליות.

פרופ' שגיא הינו דיקן הפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטת בן-גוריון, חבר המחלקה למדעי החיים והמכון הלאומי לביוטכנולוגיה בנגב, עוסק בחקר האנדוקרינולוגיה ההשוואתית וכיהן משנת 2001 כסגן הנשיא של האגודה הבינלאומית לרבייה והתפתחות בחסרי חוליות. בין השנים 2004-2008 הקים את התכנית לביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית במדעי החיים בקמפוס אילת וכיהן כראשה. בין השנים 1997-2001 כיהן כמופקד על הקתדרה ע"ש שוסטרמן לפיסיולוגיה וכיום מכהן כמופקד על הקתדרה ע"ש לילי וסידני אולבאום לביוכימיה יישומית. בשנים 1997 ו- 2007 זכה לפרסים על הצטיינות בהוראה מטעם אגודת הסטודנטים והפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטת בן-גוריון.
פרופ' שגיא הוא מחברם של פרקים בספרים מקצועיים בתחומי הפיסיולוגיה והאנדוקרינולוגיה המשווה ובסך הכול פרסם מאז 1985 מעל ל-100 מאמרים מדעיים. חמישה פטנטים נרשמו על ידי קבוצת המחקר שלו ואין ספור מאמרים פרי עטו הוצגו בכנסים בינלאומיים ומוסדות מחקר ברחבי העולם, חלקם כהרצאות מוזמנות. מאז החל את הקריירה האקדמית שלו, הנחה פרופסור אמיר שגיא כ- 30 תלמידים לתואר השני, לתואר דוקטור ובתר דוקטוראנטים מרחבי העולם וקבוצת המחקר שלו מתברכת במימון מחקרי עשיר מקרנות תחרותיות בישראל, באיחוד האירופי, ארה"ב, אוסטרליה ודרום מזרח אסיה.