נולדתי באוקראינה, קייב וגדלתי בקריית גת. את התואר הראשון למדתי במחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. את התואר השני עשיתי במחלקה למדע והנדסת חומרים, אוניברסיטת תל אביב ואת הדוקטורט במחלקה לחומרים ופני שטח במכון ויצמן. לאחר מכן יצאתי לפוסט-דוקטורט ב- data science institute, אוניברסיטת קולומביה, ניו יורק.
למה דווקא אב"ג?
אוניברסיטת בן-גוריון היא אוניברסיטה צעירה, נגישה, צומחת ומקצועית, מה שהופך אותה למקום מעולה להצמיח רעיונות חדשניים!
מה אני חוקר:
תמיד עסקתי בשאלה כיצד סדר של חומרים משפיע על התכונות שלהם. כדי לפרוץ גבולות מדעיים וטכנולוגיים, קיימת נטייה גוברת של שימוש בחומרים יותר ויותר מורכבים עם רמות סדר משתנות. מה שחשוב לדעת הוא שסדר האטומים בחומרים הוא זה שקובע תכונתו של חומר, ולכן כדי להגדיל את ספקטרום היכולות הדרוש לטכנולוגיה כזו או אחרת, אנחנו צריכים להרחיב את מורכבות החומרים.
המחקר שלי עוסק במציאת ה״סדר שבאי-סדר״ שקיים בחומרים מורכבים הקשורים ליישומים מתקדמים, לדוגמה מחשוב דמוי-נוירוני, חומרים לאנרגיה מתחדשת ועוד. זכוכיות וסגסוגות רוויות מרכיבים דוגמה למשפחות חומרים מורכבים, כשפיתוח שלהם עובד בדרך כלל דרך תהליך של ״ניסוי וטעייה״ ולא תכנון מושכל שנובע מהידע של המבנה המיקרוסקופי שלהם לכל צורותיו. מטרת המחקר שלי היא לשנות זאת לעולם שבו תכנון מערכות מורכבות יעבור דרך תכנון מושכל.
למעט חלונות ועדשות משקפיים, חומרים זכוכיתיים (בהכללה, חומרים בעלי דרגת סדר נמוכה) מאפשרים הגדלת ספקטרום התכונות הפיסיקליות, ומכאן הפונקציונאליות, לעומת אלו שניתן להפיק מהחומרים הגבישיים (בהכללה, בעלי דרגת סדר גבוהה). עם זאת, המבנה הלא מסודר תמיד שואף להסתדר, ולעומת החומרים הגבישיים המסודרים, עם הגמישות בהפקת ספקטרום רחב של תכונות פיסיקליות, תכונותיו הפיסיקליות של החומר המורכב רגישות מאוד להיסטוריה של תהליך הייצור שלו. מכיוון שתכונות החומר נגזרות באופן ישיר מהמבנה שלו ומהסידוריות המרחבית של האטומים, מציאת קשר בין היסטוריית החומר למבנה שלו הינו קריטי כדי לאפשר תכנון מושכל של חומרים לא מסודרים. היכולות הצומחות של ביצוע מדידה ואגירת נתונים בקצב גבוה והבשלות של למידת המכונה, הינן בשורה נהדרת למשימה זו, שכן אלו מאפשרים לייצר פיתוח מודלים מבניים מורכבים מונעי מידע, ולאפשר מעקב אחר התפתחות החומר תחת השפעות חיצוניות.
תובנה שלי מתחום המחקר:
כאשר מוצאים את נקודת האמצע, את הממוצע, את ההתנהגות הקולקטיבית, זה הזמן להתחיל לנסות להבין את הפרטים, את אבני היסוד, שמרכיבים את המכלול.
משהו שלא כתוב ב-CV שלי:
אני אוהב משחקי אימפרוביזציה, אוהב להקשיב לסיפורים, ושחקן תיאטרון פלייבק לשעבר.
מקור השראה:
ספר: ד"ר ז'יוואגו;
אישיות: הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ.
אם לא הייתי חוקר, הייתי עוסק ב...
שחקן או סטארט-אפיסט. או, אם אפשר, שילוב של שניהם.
בקיצור נמרץ:
» פאודה או האח הגדול? סרט אנימציה
» יוגה או קרוספיט? קרוספיט, אבל לא ניסיתי יוגה ברצינות
» הפועל או מכבי? מנצ׳סטר יונייטד
» רביד פלוטניק או נועה קירל? רביד פלוטניק
» סטייק או טופו? בד״כ סטייק
» מיטיבי לכת או ספא? מיטיבי לכת. ואם אפשר, ספא ביום למחרת
» רכב או רכבת? רכב
» אירופה הקלאסית או הודו? אירופה הקלאסית
» ים או בריכה? בריכה בשביל הספורט, ים בשביל החברים
» לילה או בוקר? לילה
» חורף או קיץ? אביב או סתיו, אבל אם אני חייב – אז חורף
» עיר או כפר? עיר
» סרט או הצגה? הצגה
» שיחת טלפון או הודעת טקסט? שיחת טלפון
» מתוק או מלוח? מלוח
» Android or Iphone? פעם אנדרואיד, היום אייפון
» כלב או חתול? כלב
» פייסבוק או טוויטר? פייסבוק