11 דצמ' 2018

​​​

טקס הענקת התעודות למרצים/ות וחוקרים/ות מצטיינים/ות, התקיים במסגרת ערב הוקרה בתאריך 5 בדצמבר 2018, באולם הסנאט. בטקס נכחו חברי הסגל המצטיינים וכן מתרגלים מצטיינים והפרסים הבאים ניתנו במעמד הרקטור, פרופ' חיים היימס, סגן הנשיאה ודיקן למחקר ופיתוח, פרופ' דן בלומברג ודיקני הפקולטות.

פרס סגן הנשיאה ודיקן למו"פ

בשנת תשע"ח החליט סגן הנשיאה ודיקן למו"פ להעניק פרס מטעמו בגין מצוינות מחקרית. הפרס מוענק לחוקרים וחוקרות על עבודת מחקר מצטיינת, מובילה ובעלת הישגים משמעותיים בתחומם בעת האחרונה, על השקעה,עשייה, קידום תחום פעילותם ותרומה למדע, לארגון ולקהילה. סגן הנשיאה ודיקן למו"פ מכיר בהישגי מחקר משמעותיים ומציין לשבח את החוקרות שעלו לשלב שני ב- ERC Starters בהגשת הצעת מחקר לקרן ERC וחוקרת אחת אשר עלתה שלב ב- ERC Consolidators, מענק שאחוזי ההצלחה שלו עומדים על 10%-12% ולכן מעניק להן את פרס סגן הנשיאה ודיקן למו"פ למצוינות מחקרית.

להלן שמות הזוכות:
1. ד"ר אילנה ניסקי - הפקולטה למדעי ההנדסה
2. ד"ר ענת מילוא - הפקולטה למדעי הטבע
3. פרופ' יפעת מילר - הפקולטה למדעי הטבע
4. פרופ' אורית סיון - הפקולטה למדעי הטבע

פרופ' יפעת מילר; ד"ר ענת מילוא וד"ר אילנה ניסקי עם פרופ' דן בלומברג

פרס טורונטו

קרן הפרס הוקמה ע"י שוחרי האוניברסיטה בשלוחת טורונטו, קנדה, לציון 50 שנה להקמת מדינת ישראל ולקידום המצוינות במחקר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. הפרס מוענק לחוקרים צעירים וחוקרות צעירות על יצירתיות-אינטלקטואלית, יכולת-חשיבה והישגים ראויים לציון בתחומי המדע, הטכנולוגיה, הרפואה, מדעי הרוח והחברה ותרומה לרווחת הקהילה. הפרס מיועד לשימוש החוקר, לרכישת ציוד לשיפור אמצעי המחקר שלו.

להלן שמות הזוכים והזוכות:

1.  ד"ר שלי לוי-צדק, הפקולטה למדעי הבריאות- חוקרת אינטראקציות בין רובוטים ומטופלים לאחר שבץ, בתהליך השיקום.
2.  ד"ר משה אלקבץ, הפקולטה למדעי הבריאות- המעבדה של דר' אלקבץ משלבת מדע בסיסי ואפליקטיבי לשיפור הטיפול כנגד התפשטותם והתרבותם של תאים ממאירים.
3.  ד"ר מרים עמירם, הפקולטה למדעי ההנדסה- מתמקדת בפיתוח של כלים לשילוב אבני בניין לא טבעיות בחומרים ביולוגים, כגון: חלבונים, תאים, ורקמות.
4.  פרופ' מור מרדכי פרץ, הפקולטה למדעי ההנדסה- תחום המחקר הכללי של פרופ' פרץ הינו אלקטרוניקה ומעגלים משולבים. בפרט, הוא עוסק בפיתוח מערכות ממוזערות לניהול אנרגיה.
5.  פרופ' מני שלום, הפקולטה למדעי הטבע- מתמקד בפיתוח שיטות סינטטיות לפיתוח חומרים דו שכבתיים חדשים, אשר אינם מכילים מתכות, המרת אנרגיית השמש לאנרגיה כימית ע"י יצירת דלקים בצורה נקייה וידידותית לסביבה.
6.  פרופ' תם מאירוביץ, הפקולטה למדעי הטבע- עוסק במערכות דינמיות ובפרט בייצוג של מערכות ותהליכים על ידי קידוד בדיד של מצב המערכת בנקודות זמן שונות.
7.  ד"ר אמיר שני, הפקולטה לניהול- חוקר בין היתר את ההיבטים האתיים של שימוש בבעלי-חיים בתיירות, עמדות אוכלוסייה מקומית כלפי פיתוח תיירותי, דילמות מוסריות ומעשיות במלונאות, וכן סוגיות סביבתיות וחברתיות בניהול יעדי תיירות.
8.  ד"ר יפעת גוטמן, הפקולטה למדעי הרוח והחברה- עוסקת בתפקיד של מומחים גלובליים ושל קבוצות מקומיות בהפצת ויישום מודל פופולארי של פיוס בעולם.
9.  ד"ר כריסטיאן שטאדל, הפקולטה למדעי הרוח והחברה- מתמקד במחקריו בשלושה נושאים מרכזיים: הלשונות של מגילות מדבר יהודה (משלהי תקופת הבית השני), שפות השומרונים לאורך הזמן, והדיאלקטים השונים של הארמית.

פרופ' חיים היימס, רקטור האוניברסיטה
 פרופ' חיים היימס, רקטור האוניברסיטה​

תואר "מרצה מצטיין מתמיד"

בשנת תשע"ח הרקטור החליט להוסיף קטגוריה חדשה זו למרצים/ות שזכו בתואר מצטיין/ת לפחות 3 פעמים ב-5 השנים האחרונות (טרם תשע"ח):

1.  ד"ר עידית כ"ץ, הפקולטה למדעי הרוח והחברה
2.  פרופ' עמוס בוסקילה, הפקולטה למדעי הטבע
3.  פרופ' אולג קריצ'בסקי, הפקולטה למדעי הטבע
4.  פרופ' יניב גלבשטיין, הפקולטה למדעי ההנדסה
5.  ד"ר תמר איצקסון, הפקולטה לניהול

פרס רוט להצטיינות בהוראה

הפרס נוסד ע"י מר לני רוט, לכבוד אביו, פרופ' צ'ארלס רוט. כוונת הפרס היא לאפשר לסטודנטים של האוניברסיטה להוקיר מרצה, שהייתה לו השפעה על לימודיהם ועל חייהם האקדמיים.

השנה מוענק הפרס לד"ר מריוס כהן מהמחלקה למדעי המוח והקוגניציה בפקולטה למדעי הרוח והחברה, אשר קיבל הערכה יוצאת דופן מהסטודנטים אותם לימד.

פרס גלאט להצטיינות בהוראה

פרס גלאט למצוינות בהוראה מוענק בשמו של עו"ד הרמן גלאט לזכר הוריו, לובה ודיויד גלאט זיכרונם לברכה, שהיו אוהבי ישראל וחברים פעילים בתנועה הציונית בארה"ב. השנה מוענק פרס זה לכלל המרצים והמתרגלים המצטיינים, המהווים 2% עליונים מכל פקולטה לפי גודלה. המרצים נבחרו על בסיס תוצאות סקר איכות ההוראה שהועבר בקרב הסטודנטים.

מצטייני הפקולטה למדעי הרוח והחברה

1. ד"ר אנדי גרמן
2. ד"ר קרין ואן דר בק
3. ד"ר אהרן לנדאו