$$Events$$

09 מרץ 2021
16:00

​במסגרת הרצאות בימת הרקטור לשנה"ל תשפ"א, הינכם/ן מוזמנים/ות להרצאתו של פרופ' עמיאל ישעיה מבית הספר להנדסת חשמל ומחשבים.

יירוט בלונים ורחפנים בעזרת לייזר – מערכת "להב אור"
פרופ' עמיאל ישעיה

המחירים הנמוכים והתפוצה הרחבה של רחפנים, הפכו את איום הרחפנים העוינים לבעיה בינלאומית בוערת. האיום אינו מוגבל רק לתחום הצבאי, אלא משפיע ישירות על חיי היום-יום של כולנו. רחפנים משמשים לפעילויות בלתי חוקיות כגון מעקב וריגול, ולאחרונה ניצפו רחפנים בלתי מורשים מעל אצטדיון בצרפת, מעל אזורי צילום של סדרות טלויזיה, ואף מעל לבתי כלא. מקרים יותר מפורסמים כוללים את הסגירה של נמל התעופה גייטוויק בבריטניה למספר ימים, ואת הנחיתה של רחפן ליד אנג'לה מרקל בזמן נאום בשטח פתוח. אירועים אלה הביאו לדרישה גוברת למערכות יירוט רחפנים, ובפרט מערכות יירוט מבוססות לייזר.

בשלוש השנים האחרונות הגבול הדרומי שלנו (עזה) סבל מהתקפות של בלוני תבערה ונפץ, שגרמו לשרפות רבות ופיצוצים באזורים מיושבים, עם נזק משמעותי לחורש הטבעי ופגיעה באיכות החיים של האזרחים. בהרצאה זו אנסה להסביר כיצד ניתן להתמודד עם איומים אלה בעזרת מערכות מבוססות לייזר. אתחיל בהקדמה קצרה הכוללת הסבר על מהו לייזר, ההיסטוריה והסטטוס הנוכחי של מערכות יירוט, ואתמקד במערכת "להב אור" שלנו (כן כן, של אוניברסיטת בן-גוריון!)

מערכת "להב אור"

סדרת הרצאות זו הינה הזדמנות ללמוד ביחד ולהיחשף לתחומי העשייה המחקרית של חוקרים אחרים.

​להקלטת ההרצאה לחצו כאן ​​