24 מרץ 2019

האיגוד האירופאי למיקרוביולוגיה קלינית ומחלות זיהומיות (ESCMID)​ יעניק את הפרס היוקרתי למצוינות במחקר לשנת 2019 לפרופ' רון דגן מהיחידה למחלות זיהומיות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. הפרס יוענק בטקס מיוחד שיתקיים ב-13 באפריל באמסטרדם, הולנד.

פרופ' רון דגן הוא חוקר ורופא בולט בעל שם עולמי בתחום המחלות הזיהומיות בילדים. בנוסף לחברותו כפרופ' בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטה, דגן ייסד את היחידה למחלות זיהומיות בילדים במרכז הרפואי האוניברסיטאי 'סורוקה' שהייתה הראשונה מסוגה והגדולה בישראל, והיה מנהלה.

תרומתו העיקרית היא בחקר חיסונים והבנת השפעת תכניות החיסון על אוכלוסיות המחוסנים, והסובבים אותם. כן תרם רבות להטמעת חיסונים חדשים בתכניות החיסון הלאומיות בארץ ובעולם ולהבנת התוצאות. בין החיסונים אותם חקר היו חיסוני צהבת מסוג A, חיסונים נגד חיידקי הפנאומוקוקוס (האחראים למקרים רבים וקשים של דלקות ריאות, דלקות קרום המוח, אלך דם ודלקות אזנים עקשניות, וכן ריבוי טיפולים אנטיביוטיים המביאים לעמידות לאנטיביוטיקה), נגיפי הרוטה שהם האחראיים העיקריים לשלשולי חורף ועוד.

פרופ' רון דגן

פרופ' דגן נושא בתואר פרופסור מחקר, התואר הגבוה ביותר באקדמיה. הוא פרסם למעלה מ-500 מאמרים ופרסומים פורצי דרך הכוללים תוצאות מחקר, סקירות ופרקי ספרים, כולם הוצגו בכנסים מדעיים בינלאומיים ולאומיים או פורסמו בכתבי עת מדעיים נחשבים.

בנוסף לפרס זה, פרופ' דגן קיבל פרסים ומענקי מחקר ביניהם פרס המדען המצטיין בתחום הרפואה ע"ש סמואל ופאולה אלקלס ז"ל, פרס "ביל מרשל" של ארגון ה-ESPID, פרס "סרוב" למצוינות במיקרוביולוגיה אנושית של האיגוד הישראלי למיקרוביולוגיה ופרס "מייסדי טבע" עבור קידום הטיפול במחלות זיהומיות נוכח ההתגברות של עמידות האנטיביוטיקה.