$$News and Reports$$

15 מרץ 2022

​​​

מטרת ההסכם: לשפר את ההכשרה לפרמדיקים וצוותי חירום, וכן לקדם את איכות המחקר והטיפול הטרום אשפוזי בישראל

 

היום, יום שלישי, 15 במרץ 2022, נערך טקס להשקת הסינוף של מגן דוד אדום לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. הסינוף האקדמי, בדומה לסינוף שמבוצע עם בתי חולים אוניברסיטאיים, מאפשר לחזק את קשרי המחקר וההכשרה ההדדית בין הגופים. ההסכם כולל תיאום פעילויות בין תכנית התואר הראשון ברפואת חירום בפקולטה למדעי הבריאות של האוניברסיטה, לבין בית הספר הפרמדיקים של מד"א ברמת גן. בנוסף, הסינוף עתיד לשפר את יכולות המחקר של מד"א ויחשוף את הארגון לקהל בין־לאומי רחב יותר באמצעות כתבי־עת אקדמיים.

למד"א יש ניסיון בתחומים מסוימים שמהם ארגוני EMS אחרים יכולים להפיק תועלת, כמו הפעלת תוכנית חיסונים המוניים, טיפול באירועים רבי נפגעים וניסיון רב בהפעלת ניידות ALS. סינוף לאוניברסיטת בן-גוריון יספק מנגנון טוב יותר לשיתוף הידע ויכולת הביצוע.


 נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ ומנכ"ל מד"א​, אלי בין


"החיבור בין היכולות והידע של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לבין מד"א יוביל בוודאי להתפתחויות בתחום רפואת החירום הטרום אשפוזית, ובסופו של דבר, להצלת חיים נוספים. באמצעות סינוף אקדמי זה, אנו נמלא תפקיד מרכזי בשיפור ההכשרה של פרמדיקים שישתמשו במרכז הסימולציה החדש שלנו ומצפים לעריכת מחקרים משותפים" אמר פרופ' דניאל חיימוביץ, נשיא האוניברסיטה. 

פרופ' אנגל פורגדור, דיקן הפקולטה למדעי הבריאות, הוסיף: "שנים רבות דובר על הסינוף האקדמי של מד"א לפקולטה ובהחלט הוא מברך על הדיונים הטובים שהיו בשנה האחרונה והביאו לחתימת הסכם הסינוף החשוב הזה."

אלי בין, מנכ"ל מד"א: "מגן דוד אדום גאים לחבור בתחומי אקדמיה, מחקר ולימוד האקדמי לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב - בשיתוף פעולה מיוחד ופורה. החיבור הייחודי בין ארגון ההצלה הלאומי של ישראל לאוניברסיטה המובילה בתחומי הרפואה יחזק עוד יותר את הידע  המקצועי והכלים החשובים שאנחנו מקנים לפרמדיקים ולחובשים בשטח. אין לי ספק כי שילוב הזרועות יקדם גם את תחומי המחקר שיאפשרו להציל עוד חיים במדינת ישראל ובעולם. אני מודה לראשי האוניברסיטה על שיתוף הפעולה."

ד"ר אורן וכט, ראש המחלקה לרפואת חירום ופרמדיק במגן דוד אדום סיכם: "באמצעות לימוד ומחקר של מתן שירותי רפואה דחופה, יש הזדמנות לפתח גישות חדשניות שיכולות לשפר את התוצאות עבור מטופלים רבים. הסטודנטים שלנו ומד"א מתאמנים יחד כבר יותר מ-25 שנה, החיבור הטבעי הזה מספק לנו הזדמנות לנצל מספר סינרגיות בין שני הארגונים. המטרה העיקרית של הסינוף היא להעניק טיפול מהיר ויעיל יותר והזדמנות לאתגר פרוטוקולים מקובלים ולפתח גישות חדשניות שיכולות לשפר את התוצאות עבור מטופלים."