24 יונ' 2021

בין הבוגרים - 4 נשי​ם, מתוכן אחת טייסת קרב ואחת הוכרה כמצטיינת האקדמיה של המחזור.

טקס הענקת התעודות

צילום: חיל האוויר​

מתמטיקה ומדעי המחשב, כלכלה וניהול, ניהול מערכות מידע וגם פוליטיקה וממשל - אלו התארים שיוענקו לבוגרי קורס טיס 182 מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

מבין 39 בוגרי הקורס 4 נשים, אחת טייסת קרב ובוגרת נוספת הוכרה כמצטיינת האקדמיה של המחזור, בעלת הציונים הגבוהים ביותר.

פרופ' חיים היימס, רקטור האוניברסיטה, ברך את הבוגרים ואמר: "הצורך לנווט בתוך מציאות מורכבת חיוני לא רק בין שמיים לארץ אלא גם  בהתמודדות עם דילמות מוסריות. ארגז הכלים בו ציידנו אתכם, יאפשר לכם להיות סקרנים, לראות ולנתח את המציאות נכוחה, לבצע את המשימות שיוטלו עליכם בצורה הטובה ביותר, לשמור על צלם אנוש ולרצות להמשיך ללמוד ולהשכיל. ביחד עם הכנפיים שתקבלו, שאו בגאווה את תעודת הבוגר של האוניברסיטה שתלווה אתכם לאורך חייכם".

אל"ם א', מפקד בית הספר לטיסה אמר בנאומו: "בוגרי קורס 182, שמנו בכם את מבטחנו ואנו סומכים עליכם שתקבלו את ההחלטות הנכונות ברגע האמת. לוחם אווירי הוא איש מקצוע אך הוא קודם כל אדם ערכי המונע משליחות, הוא לוחם היוצא באומץ לבצע כל משימה תוך שהוא בוחן את מטרותיה וחושב על דרכים שונות לבצעה, והוא קצין אשר יודע לקבל החלטות נכונות כמפקד בשטח, אך מתבסס על תכנון מדויק וחקר ביצועים מדעי. הוא אדם, לוחם, קצין, אקדמאי. וכאלה- אתם".